"Barbera er det nye chablis" sa hun, Jessica Senning, head sommelier på restauranten Trattoria Popolare. Og sier med det at barbera er nødhavnen som signaliserer det trygge og kjente på vinkartet. Så her får du like godt et eksemplar av typen, nedsatt i pris i sommer.
MIN OPPLEVELSE
Fatkrydder og varme kirsebær på duft. Medium fyldig vin med en krydrete og sjenerøs søtlig bærfrukt på smak. Mangler den friske spissen vi gjerne forventer fra barbera, ingen tanniner å snakke om. Ikke erketypisk, og flørter nok mer med ripassofansen. (82p, jun-13)
MAT OG SÅNN
Super til teriyakimarinert entrecote! Mindre suksess sammen med pizza. Drikkes fint alene, til grillmat eller kraftige pastaretter.
VINEN
Rocche Costamagna Barbera d'Alba Annunziata 2011
OPPVEKSTEN
Piemonte, Italia.
PRISEN
129,90 er mye vin for pengene.
PRODUSENTEN
Rocche Costamagna
Psst! Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar