Kjøp boken min HER!

oktober 09, 2013

Sancerre med alder - rett fra polhylla!

Klar til å utfordre noen fordommer om Sancerre og sauvignon blanc? I så fall anbefaler jeg å invitere denne vinen med hjem på smaksvisitt.

Fordommer for fall: (1) Sauvignon blanc lagrer dårlig. (2) Sauvignon blanc evner ikke fremvise annet enn umiddelbar og outrert druekarakter.

Jean-Max Roger Sancerre Vielles Vignes 2007 er noe så sjeldent som en moden Sancerre rett fra polhylla. Årgangen kjennetegnes av gi myk syrestruktur og et modent fruktpreg, dette i kontrast til den klassiske crispy syrefriskheten som den påfølgende 2008-årgangen gir. Produsentens filosofi om å lage fyldige og komplekse viner bidrar også til en dobbel "mykhetseffekt" i dette tilfellet.

Vinen byr på duft av blomster, plenty med gule epler og pent integrert fatpreg. Fyldig og svakt smørpreget munnfølelse, og moden fruktighet av gule epler og karamellisert sitron. Kompleks med avrundet syre og en lang finish med mineralske toner. Prislappen på 249,90 er det ingenting å mase om. (89p, sep-13)

Jeg testet vinen til økologisk kyllinglår med pesto og byggryn - en meget heldig kombinasjon, hvor vinen tilførte friskhet, og samtidig harmonerte rettens "fylde" og smaksintensitet.

Slå til, sett noen fordommer på prøve! Og føler du deg ekstra rampete, server den blindt til noen vinkyndige venner. Ikke umulig at de går fem på.

Psst! Gjør som over 2.000 andre allerede har gjort, følg Husets vin på Facebook!
[I kjelleren hos Jean-Max Roger]

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen Gunnar!
Kjempe innlegg om Sancerre.. Har prøvd noe i sommer, blant annet til ovnsbakt torsk.. Helt fantastisk! Har ingen fordommer der!
Har store planer om andebryst med ingefærkokte pærer honningsaus og sopprisotto til helgen.. Trenger sårt noen vinforslag..

Mvh. Kris

Gunnar sa...

Hei Kris,

I og med at det er kort tid til du skal ha vinen, er du nesten prisgitt det de har i hyllene i butikken du skal i - greiest blir derfor å spørre betjeningen vil jeg tro. En fet ogvfruktig viognier fra Rhône kan være spennende, eller noe hvitt fra Campania? Mye sødme i retten, som gjør vinvalget tricky. På rødt vil kanskje en skikkelig fruktig pinot noir fra "nye verden" gjøre susen?

Unknown sa...

Hvor mye koster den pr flaske?

Gunnar sa...

254,90. (Om du klikker på linken/vinnavnet kommer du rett til informasjonssiden for vinen på vinmonopolet.no)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics