Det er gledelig å observere trenden med at stadig flere godsaker fra små australske produsenter dukker opp i polhyllene. Majoriteten befinner seg fortsatt i bestillingsutvalget/skattekammeret (som gjelder ALL vin for øvrig), men også basisutvalget har fått tiltrengt påfyll den seneste tiden. Sidewood Shiraz 2011
Denne røde rakkeren for eksempel, nyhet nå i januar, og full av smak og liv!
Sidewood Estate Shiraz 2011 (171,00) dufter mørke bær, sjokoladekakedeig, krydder og grønne urter. Livlig og frempå. Kjøligere fruktkarakter på smak - bærene er fortsatt mørke, men har nå fått selskap av eucalyptustoner, sjokolade og pepper. God fylde, med avrundete tanniner som oppleves harmoniske. (88p)
Dette er ikke en "fiffvin" hvor man holder ut en strak lillefingeren mens man drikker - det handler derimot om god vin som skal drikkes med et smil om munnen. En robust vin som sto seg fint til en tricky og spicy (ikke hot) rett som marokkanske kjøttboller i tomatsaus, uten at vinen ble frastjålet fruktigheten. Dèt er et godt utført stykke vinarbeide det.
Psst! Husets vin nærmer seg 2.500 følgere på Facebook. Er du blant disse?
Denne røde rakkeren for eksempel, nyhet nå i januar, og full av smak og liv!
Sidewood Estate Shiraz 2011 (171,00) dufter mørke bær, sjokoladekakedeig, krydder og grønne urter. Livlig og frempå. Kjøligere fruktkarakter på smak - bærene er fortsatt mørke, men har nå fått selskap av eucalyptustoner, sjokolade og pepper. God fylde, med avrundete tanniner som oppleves harmoniske. (88p)
Dette er ikke en "fiffvin" hvor man holder ut en strak lillefingeren mens man drikker - det handler derimot om god vin som skal drikkes med et smil om munnen. En robust vin som sto seg fint til en tricky og spicy (ikke hot) rett som marokkanske kjøttboller i tomatsaus, uten at vinen ble frastjålet fruktigheten. Dèt er et godt utført stykke vinarbeide det.
Psst! Husets vin nærmer seg 2.500 følgere på Facebook. Er du blant disse?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar