Kjøp boken min HER!

februar 26, 2014

5:2

I kjølvannet av farsotten 5:2-dietten har Husets vin sett seg nødt til å utvikle sin egen variant av dette "5:2-fenomenet". Min versjon er nok ukjent for de fleste (foreløpig i hvert fall), men sannsynligvis er den like vitenskapelig, sunn og velfundert som den offisielle 5:2-pengemaskinen fra slankeindustrien. Samtidig dog så ulik...

Mandag er den offisielle kjøttfrie dagen. Jeg har ikke vært flink nok til å følge dette anbefalingsverdige miljø- og helsemessige prinsippet, men lover å skjerpe meg! Og med Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos du Cailleret 2010 fra Vincent Girardin, skal det ikke stå på innsatsen. Heftig dyrt (516,00) og heftig godt, men av og til skal man unne seg å gjøre hverdagen til en fest (som Helle bak denne flotte matbloggen proklamerer). Og ja, det er unektelig en spenstig innledning på uka, så innenfor dietten er det fullt lovlig å starte uka mer moderat. Så lenge det er hvitt.

Tirsdag er ukas "mørkeste" dag. Man har lagt ut på svøm, ikke får man snudd til helga som var - og fortsatt er det langt til land helg. så hva er vel bedre da enn en luring fra ferieøya Tenerife? Leskende, frisk og urtepreget rødvin fra 110 år gamle vinstokker. Soagranorte 7 Fuentes 2012 byr på femstjerners kvalitet, til charterpris! (169,90)

Onsdag, midt i uka - eller lillelørdag om du vil. Jeg føler meg litt frekk og løs i snippen, drikker fortsatt aromatisk, lett og leken rødvin. Men har flyttet meg over til Languedoc i Frankrike. Frekk etikett, frekt ordspill i navnet, og lettbent frekk, saftig og usvovlet vin. La Réserve d'O SansSoo 2012 er valget.

Torsdag: uten hodepine fra dagen før (nada svovel, remember?), så klinker jeg til med australsk håndverk. Scyras Clarendon 2012 er så digg at alle de 720 flaskene som ble lansert på polet i januar allerede er revet vekk. Heldigvis sikret jeg meg en av disse deilighetene som byr på "moden bærpreget duft, bjørnebær i front - hvor kjølige urter a lá "hei og lyng" supplerer. Ren og harmonisk, fyldig munnfølelse, balansert og saftig fruktighet. Økologisk."

Fredag, og hurra for helga. Pinotage og fredagsmat er like naturlig som ski og skistaver, egg og bacon, hånd og hanske - ja du forstår hva jeg mener. Fruktig, fyldig og røykpreget. Yummie! The Bernard Series Bush Vine Pinotage 2012 koster 139,- i taxfreesjappa på Gardermoen, og det synes jeg du skal unne deg hvis du befinner deg på de kanter. Husk, du er på diett.

Lørdag: puh, endelig er det tid for hvitt igjen. Men det er helg, så bobler er helt klart på sin plass. Og ingen gjør vel det bedre enn franskmenna i Champagne? For å feire at jeg ikke har putta penger i lomma på slankeindustrien så feirer jeg med Drappier Grande Sendree Brut 2005. Hvorfor akkurat den? Jo fordi den er god - og fordi jeg tilfeldigvis har den for hånden (jeg sa jo denne dietten var enkel å følge, sa jeg ikke?). Åkkesom, innhugget i lommeboka er to tohundrelapper.

Søndag, og jeg har enda ikke svingt innom Italia. Skjerpings! Tenuta di Fessina Erse Etna Rosso 2012 er en virkelig sexy vin - delikat duftende, med pikante kirsebærtoner og vulkansk mineralitet. Strukturert, med ninjatanniner som smyger seg elegant rundt i munnhulen. På tallerkenen - noe delikat av rødt eller lyst kjøtt.

5:2 -> 5 røde, og 2 hvite. Enkelt og greit! Dette er bare et tilfeldig utvalg viner, det eneste de har til felles er at de er sabla gode. Dietten kan du sette opp akkurat slik du ønsker, og det kan gjøres langt billigere selvsagt.

Psst! Er du blant de 2.500 som allerede følger Husets vin på Facebook?


- Posted using BlogPress from my iPad

4 kommentarer:

Øyvind Hansen sa...

KRISE! Vinmonopolets nettsider er nede. Får ikke bestilt noen av vinene :)

Aud Venke sa...

Ein idé akkurat etter mitt hjarta. Strålande.

Gunnar sa...

Hei Øystein - tror kanskje serveren til Vinmonopolet knela når den plutselig fikk så mye 5:2-trafikk fra Husets vin ;)


Så bra du er enig Aud! Spre kjærligheten :)

Unknown sa...

Hurra. Jeg er med! :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics