Kjøp boken min HER!

februar 17, 2014

Sør-Afrika i bilder: Lammershoek i Swartland

Store deler av desember ble tilbrakt i "det hellige (vin)land", Sør-Afrika. Det var riktignok en ren ferie, men ferie i vinproduserende områder byr tross alt på muligheter man ikke lar passere. Noen vingårdsbesøk var derfor på kalenderen...

Vingården Lammershoek ligger dypt inn i Swartland, nord for Cape Town. Det tidvis uendelige slettelandskapet kan gi en følelse av å oppdage Ville Vesten på nytt. Men for mitt vedkommende er hesteryggen byttet bort med en relativt slapp Hyundai. Men jeg har aircondition, den luksusen misunner nok pionerene meg.
[Folkelige Craig Hawkins er likhet med en annen sørafrikansk vinbonde, Johan Reyneke, både umulig å mislike, og ikke la seg fascinere av.

Han kan trygt karakteriseres som en pioner, og ingen utfordrer grensene slik han gjør det. Flere av vinene er innenfor det man gjerne kaller naturvin, med hans soloprosjekt Testalonga som det mest "eksperimentelle".]

Etter årgang 2008 har det vært et tildels markant skifte i tilnærmingen til hvordan vinen lages hos Lammershoek. Fra konvensjonelt i vinmark og kjeller, men nå mer eksperimentelt og tilbake til naturen. Det umanipulerte og rene. Det lille teamet er så hands on på det de holder på med, at de faktisk kan tillate seg å være nokså hands off i kjelleren. Den perfekte ironi!

Som medlem av Swartland Independent er det vinen det handler om her, og kjellertriks som tilsetting av syre, tannin m.m., er fullstendig uakseptabelt. Og maksimalt 25% ny eik er tillatt.

Flere av vinene finner du på Vinmonopolet; Roulette-vinene er de mest konvensjonelle i uttrykket, LAM-vinene inneholder de uformelle og litt billigere godbitene, og står det Cellar Foot på etiketten er det eksperimentelle viner laget i små kvanta. Sjekk også vinkartene til folkelige Oslo-perler som Lokk og Smalhans, der finner du også godbiter fra Lammershoek.

Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics