Kjøp boken min HER!

februar 25, 2014

Kamskjell, smørflyndre og skrei. Og fire viner...

Hva får man hvis man kombinerer fire spennende viner og gode råvarer fra Frøya Sjømat (Mathallen)? Jo, en ypperlig mulighet til å leke med maten smaker og teksturer.

På fatet, i tur og orden:

- smørstekt kamskjell med ingefær, sherry og vårløk
- ovnsbakt smørflyndre med spinat og fetaost
- ovnsbakt skrei med sitrus, ingefær og smørkokte sukkererter

Til stede i glassene:

- Mullineux Kloof Street Chenin Blanc 2013 (176,00). Pent avdempet med aroma av pære, gule epler, kanel og en viss steinpreget mineralitet. Lekker, glossy tekstur. Godt balansert, moden frukt, ren og direkte i stilen. "Hverdagsvin" av høy klasse. (87p)

- Domaine Les Hautes Noëllles Les Moineries Muscadet Sur Lie 2010 (151,10) byr på en ganske "organisk" duft i form av sjøsprøyt, eplekjernehus og mandler. Slank, med noe fedme midtveis. Lav intensitet, epleskall på smak i en ellers nokså vinøs fremtreden. (84p)

- Graci Etna Biano 2012 (229,90) er fruktdrevet på duft, lett eksotisk med fint floralt tilsnitt. Nokså fet og innsmigrende munnfølelse, frisk med solmodne frukt som fyller hele munnhulen. Krydret utgang og fast lang finish. (88p)

- Domaine des Chenevières Chablis 1er cru Fourchaume 2011 (235,00) er intens på duft - varm sitrus, krydret eple og flott fossil mineralkarakter. Solmoden sitron på anslaget som glir over i et mer karamellisert preg etterhvert. Den fossile mineralkarakteren er hele tiden til stede. Kremet munnfølelse, rik stil, med god (og langt fra utagerende) friskhet. Drikkevennlig årgang og en vinmark som gjerne gir mer fyldig og rik vinstil. Flott vin. (90p)

Så lenge man har god mat og gode viner, og unngår utagerende eller svært sublime smaker/teksturer - så viser det seg ofte at "anything goes"! Skal man tafse litt på detaljene, så var det nok den småfete og rike chablisen som viste best allroundegenskaper gjennom hle måltidet. Spesielt var den lekker til de to siste rettene, og direkte magisk sammen med flyndren. Til nevnte flyndre var vår venn, sørafrikaneren Kloof Street en god nummer to, med tekstur-/ og aromasamspill man blir direkte glad av å oppleve. Kamskjellet og sicilianeren (Graci) var Tuppen og Lillemor på sitt mest harmoniske - sødmen fra skjellet og den underliggende modne fruktpreget spilte hverandre gode. Nok en gang med Kloof Street som sterk "runner up". Skreien trivdes spesielt med de modne sitrustonene fra chablisen, og den litt mer eksotiske frukten i Graci.

Psst! Følg Husets vin på Facebook - eller er du allerede blant de snaut 2.500 som har trykket 'liker'?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics