Kjøp boken min HER!

februar 19, 2014

Sør-Afrika i bilder: Waterkloof - biodynamisk og spektakulært

Waterkloof Wines er nyeste skuddet på stammen av biodynamiske dyrkere i Sør-Afrika. En stamme som inntil nylig faktisk kun inneholdt Reyneke Organic Wines.

Med beliggenhet i Helderberg, ca 40 minutters kjøring øst for Cape Town - kan Waterkloof skilte med en moderne og spektakulært beliggende, og en ambisiøs lunsjrestaurant man absolutt bør besøke hvis man befinner seg i disse traktene. Og noen solide viner i tillegg!

[Jeg besøkte Waterkloof en snau uke før jul. En lærerik off-road grand tour i vinmarkene med sjefsvinmaker Nadia Barnard ble etterfulgt av smaking av et utvalg av vinene.]
[Før deretter det hele ble avrundet med en snasen lunsj
- i restauranten som formelig henger over vinmarkene.]
Frekkeste viner:

Circumstance Sauvignon Blanc 2013 - en av Sør-Afrikas aller beste viner laget på denne druen. Diskre og forlokkende. Fersken, grapefrukt og en steinpreget mineralitet jeg sjelden finner utenfor Sancerre og nabokommunene. Lineær og harmonisk, konsentrert og med en avrundet syrefriskhet som pent balanserer 4 gram restsukker.

Seriously Cool Cinsault 2012 - seriøst kul vin, og forsvarer navnet med glans. Rødvin som skal serveres ved 13-14 grader. Krydrete og urtepreget energisk sak, livlig rødbærsfrukt og et tørt grep i finish. Praktfullt frekk og annerledes.

Cape Coral Mourvedre 2012 - seriøs rosévin i "Provence-stil", mer vinøs enn enn fruktdrevet. Delikat, parfymert utgang.

PS! Fra mai vil vi faktisk finne seks av vinene fra Waterkloof på polet, bare å glede seg...
Psst! Gjør som over 2.400 allerede gjør, følg Husets vin på Facebook!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics