Kjøp boken min HER!

februar 21, 2014

Sør-Afrika i bilder: Fri som fuglen

Black Elephant Vintners (BEV) er å betrakte som nykommer på den sørafrikanske vinscenen. Det hele startet ved at finansmannen Kevin Swart solgte aksjemeglerfirmaet sitt, og "flyktet" fra lange dager i finansverdenen i Johannesburg. Pengene investerte han i den lille vinfarmen La Petite Vigne, og dermed ble det like lange dager som før, men nå i vinmarkene og kjelleren beliggende i den idylliske landsbyen Franschhoek.


Med seg på laget har han vinmaker Jaques Wentzel, og sammen lager de viner utelukkende fra Franschhoek. I tillegg lager de også vin under "The Back Roads"-temaet, hentet fra små, unike plotter fra utenfor dalen. Første vin ut i denne serien er The Back Roads Pinotage 2012, fra vinmarken "Die Perdeskoen" i Wellington. Og nettopp denne vinen var det som gjorde at BEV tikket inn på radaren min, i og med at den i sitt første år spratt inn på 2013-kåringen av årets ti beste pinotage-viner.

Foruten å bevise at det kan lages skikkelig sauvignon blanc i Franschhoek (Two Dogs, a Peacock and a Horse Sauvignon Blanc 2013), var det nettopp Back Road Pinotage 2012 (røkte kirsebær, morbær og fynbos/garrigue. Finstøvete tanniner) og Amistad Syrah 2012 (floral og mørkt bærpreg, sømløs med småstram sjokoladepreget finish) som var mine høydepunkter under smakingen.Psst! Over 2.400 følger allerede Husets vin på Facebook, gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics