Kjøp boken min HER!

mai 14, 2014

Mainyhetene: Sommerlig rødt

Leskende, lettbent og saftig rødvin hører sesongen til. Slappe viner uten substans vil vi derimot ikke ha - jeg har derfor satt sammen en sommerlig liten fem-pakning med ferske, saftige rødviner som gjerne koser litt med smaksløkene dine.

MJ Special Edition 2013
Languedoc-Roussillon, Frankrike
135,00 (NYHET)
Grisebillig gladsak fra Sør-Frankrike. Ren og fruktig, med søte skogsbær og rampete snev av krekling. God underliggende fruktsødme, dog livlig og akkurat passe fast i uttrykket til å innrulleres som kandidat til sommerens uformelle grillkompis. (Syrah i førersetet (50%), med grenache, carignan og mourvedre også med på moroa)

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2013
Piemonte, Italia
154,90 (ny årgang)
Samarbeidet med Luca Roagna er avsluttet, men i følge Wongraven selv har han tilgang til samme druedyrkere som tidligere, med flere. Mer flørtende på duft enn noensinne, fruktdrevet preg av modne kirsebær. Saftig, slank og bløte tanniner. Raffinert stil og kanskje den "snilleste" utgaven så langt. Allrounder til pasta og lette retter. Og ja takk, gjerne ett glass til. (85% barbera, 10% nebbiolo og dolcetto)

Chateau Cambon Beaujolais Village 2013
Beaujolais, Frankrike
159,90 (ny årgang)
Løp og kjøp om du regner deg som livsnyter og digger supersaftige, lette, friske og smaksrike viner. Villhet møter modenhet, bærmessig altså. Uimotståelig.

Becker Spätburgunder 2011
Pfalz, Tyskland
184,90 (ny årgang)
Sånn ja, slik må gjerne en ukomplisert pinot noir smake. Sjarmerende ren frukt preget av krydrete jordbær. Svakt hint av pepper gjør det hele litt mer sexy. Avrundet, snill og frisk. Flytende mykhet, polets mest sjarmerende pinot under 200?

Cincinnato Ercole Nero Buono 2013
Lazio, Italia
199,90 (NYHET)
Fascinerende ny opplevelse laget på en drue jeg hittil aldri har hørt om (og jeg samler på druer...). Duft av lakris, kaffe og hint av flyktige syrer. Slank mørk bærfrukt, og spenstig og fast hele veien. Null fat. Trives garantert sammen med et lite kjøttstykke.

Psst! Er du blant de 2.600 som allerede følger Husets vin på Facebook?

1 kommentar:

Sondre sa...

Ser for meg at sære druer fra Italia kommer til å bli trend snart. Se opp for Ruché også.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics