Kjøp boken min HER!

oktober 07, 2014

Ribeiro. Der ingen skulle tru...

...at nokon lagde vin. Men Luis A. Rodriguez Vazquez og flere med han gjør nettopp det, nemlig lager vin i fuktige Ribeiro (Galicia) i det nordvestlige hjørnet av Spania. Som du kanskje gjetter, så er vinen stilmessig fjernt fra områder som Rioja, Ribera del Duero og Priorato.

A Torna dos Pasas 2010 (219,00) kan fra hofta kort oppsummeres som Chambolle-Musigny møter Saint Joseph. Elegansen, finessen og det lette, klare uttrykket til burgunderen parres med duften og saftigheten til en kjølig oppvokst syrah. Syrefriskhet er stikkordet, myke tanniner og slank munnfølelse (kun 12 prosent alkohol) er like sentralt. Appetittvekkende duft og smak av mørke bær, friske urter, pepper og hint av røyk og lær. Spennende underliggende mineralkarakter tilfører mystikk. Gjennomført leskende, og noe mer "understated" på smak enn på duft. (88p)

Riktig hyggelig på midagsbordet i selskap med kalvesnitzel med asparges og sennepsrømme. Ser også for meg at retter i en "frisk drakt" basert på lyst kjøtt og fisk har suksesspotensiale.

Nerdefakta: Vinen er laget på de lokale druene brancello, caiño longo, ferrol og caiño redondo. Hørt om disse før?

Psst! Nærmere 3.000 følger allerede Husets vin på Facebook. Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics