Kjøp boken min HER!

august 15, 2011

Domaine Cheze Saint-Joseph Cuvée Caroline 2007


Vinen ble hasteinnkalt til tjeneste da kveldens opprinnelige utvalgte, Delas Cornas Chante-Perdrix 2006 viste seg å være korka. Men dette var på langt nær noen dårlig substitutt for oppgaven med å akkompagnere entrecote med peppersaus og aspargesbønner (haricots verts).

Tett og dyp lilla farge med en bred kjerne. Nesen byr på klassiske toner fra nordlige Rhone, men kanskje i litt varmere drag enn jeg hadde forventet. Røyk, mørke bær og rått kjøtt mest fremtredende. Krydrete bakteppe av sort pepper og blomster.

I munnen fremstår den harmonisk og sømløs, ingen skarpe kanter eller brå overganger forstyrrer inntrykket. Flott balanse og god struktur. Savoury.

God matvin, spesielt til rødt kjøtt og vilt (både stor- og småvilt). Drikkeklar nå, men vil utvikle seg videre fire-fem år til tenker jeg.

polet har den det siste året økt med ca 40 kroner til 250,-. Om du synes det er litt dyrt, så kan den billige lillesøstra Domaine Cheze Syrah trygt anbefales. Utadvendt og fruktdreven i en litt enklere stil, men utrolig lekker og spicy.

Link til produsenten: Domaine Cheze.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics