Kjøp boken min HER!

august 09, 2011

Fortsatt forelska i Pelaverga

Ikke gå glipp av denne elegante og unike sjarmøren!

Nokså transparent på fargen denne rødvinen som kiler deg i nesen med parfymert lekker aroma av røde bær (bringebær og rips), urter og krydder.

Lett fylde, saftig og frisk. Lang leskende deilig hale med en svakt bitter snert. Dette er virkelig rødvinen for sommeren.

Best avkjølt (14-15 grader), og passer til en rekke retter - fra antipasti (f.eks. salami) via primi piatti (pasta) til secondi (fisk og lyst kjøtt).

Jeg har tidligere skrytt voldsomt av vin fra den svært lite utbredte druen Pelaverga, da riktignok fra en annen produsent. Totalt er det kun en håndfull (ca 5) produsenter i Verduno som lager viner i noenlunde kommersiell skala, og ikke særlig mer enn 10 produsenter totalt lager vin på druen.

Om du ikke kjøper Burlotto Verduno Pelaverga 2010 på Vinmonopolet til 183.50 kan du saktens reise nedover til Piemonte og betale €8.30 direkte fra produsenten.

Link til produsenten, Burlotto - som har blitt en personlig favoritt, og hvor jeg nylig var på et meget hyggelig besøk. Vi er faktisk nokså heldige her til lands som kan meske oss med nesten hele rangen av viner fra nevnte vinprodusent. Honnør til importøren Gaia Wine & Spirits for dette.

Se også Dagens Nærlingslivs ferske artikkel hvor flere av vinene til Burlotto lovprises av Merete Bø og Ole Martin Alfsen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics