Kjøp boken min HER!

august 18, 2011

Off the beaten track - Summers Estate Wines

Øverst i Napa Valley, noen kilometer nord for den trivelige småbyen Calistoga, finner man veistubben Tubbs Lane.

Her ligger det noen flotte vingårder, blant annet den imponerende Chateau Montelena, berømt fra konkurransen Judgment in Paris i 1976 hvor de med sin Chardonnay tok rotta på franskmennene - forøvrig udødeliggjort i filmen Bottle Shock (2006) hvor vingården var "hovedrolleinnehaveren".

Under radaren derimot, et brukbart steinkast fra nevnte slott, finner vi produsenten Summers Wine Estates.


Den lille gården ligger omkranset av vinmarker, og det første man møter etter å ha parkert bilen sin er en fontene fylt med plastfrosker og badeender kledd i badedrakt - ingenting å si på humoren der i gården.

I hagen utenfor smakerommet ligger katta og koser seg i skyggen, og på andre siden av bygget finner vi et trivelig picnicområde med utsikt mot den lokale attraksjonen, geysiren "Old Faithful".


Inntrykket og forventningen om personlig service og usnobbete mottakelse bekreftes umiddelbart etter vi entrer smakerommet, en laid back atmosfære råder og et utdrikkingslag (ikke av den harry sorten man ser på Karl Johan på lørdagene), gjør seg ferdig med smakingen sin omtrent i det vi ankommer.

I og med at vi er så up valley som man omtrent kan komme, er tasting fee vesentlig lavere enn lengre ned i Napadalen. €10 (refundert ved kjøp) for seks viner er ingen overpris akkurat, og om interessen er tilstede er det ikke umulig at du får tilbud om å smake på noen andre viner fra utvalget også. Skjenkingen er generøs, så to personer kan fint smake av samme glass.

Den nesten utryddede druen Charbono er husets spesialitet, og er et morsomt nytt bekjentskap. Charbono, i Argentina kjent som Bonarda (eller Croatina som de kaller den i nord i Italia) finner du mer info om her hvis du går med planer om å skrive særemne om temaet, eventuelt bare er litt nerd.

I smakerommet ble åtte viner utsatt for de fire S'ene (snurret, sniffet, slurpet og spyttet), og dette var mine favoritter:

2007 Estate Zinfandel "Four Acre Zin", $34, kommer fra 40 år gamle vinstokker og er en rik vin som byr på tørket frukt (svisker og rosiner), flott struktur og akkurat passe tanningrep. Sitter en stund, med lang fin ettersmak. Gir nesten Ridge Lytton Springs kamp om plassen som min favoritt Zin dette, og fikk fortjent plass i bagasjen over Atlanterhavet.

2006 Reserve Cabernet Sauvignon er mye Napa Cab for penga ($45). Dette i et område preget av nokså stive priser, sett fra en europeers ståsted. Smak av modne solbær støttet av et lett animalsk drag, alt pent drapert i eik. Et bra kjøp i min bok.

I tillegg får du kjøpt en rik og kraftfull 2007 Petite Sirah ($36) som er mer harmonisk og langt fra så rustikk og firkantet som viner av denne druen tenderer til.

Mer om Summers på hjemmesida deres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics