Kjøp boken min HER!

august 21, 2011

Barberafavoritten Burlotto

Slik ser den ut, husets Barberafavoritt for tiden.

Forførende fruktig nese som byr på kirsebær og moreller. Tilstedeværende er også pepperkakedeig, som pakker det hele inn i en velduftende vin man bare gleder seg til å smake på.

Det smaker også utrolig godt. Umiddelbart fruktig anslag, som varer langt ut i smakskurven. Flott friskhet bærer det hele frem i en lang og smaksrik hale. Her er det større rikhet og konsentrasjon enn hva vi normalt finner i de billigere konkurrentene.

Meget matvennlig vin som vil stå seg godt til en rekke retter. Kan fint hamle opp med alt fra hvit fisk til rødt kjøtt. Pasta og pizza også.

polet må du ut med ca 185,- for Burlotto Barbera d'Alba. I øvre prissjikt for en "standardbarbera" kanskje, men den er definitivt i det øvre kvalitetssjikt.

2009-årgangen er utsolgt på polet, men den nytappede 2010'ern er på vei til disse breddegrader om ikke lenge. Det er bare å glede seg!

Se etter produsenten Comm. G.B. Burlotto når du handler vin. Jeg besøkte nylig en rekke produsenter på min reise til Piemonte, og forelsket meg spesielt i Burlottos lekre og elegante viner.

PS! kjellerpris for Barberaen er €8.50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics