Kjøp boken min HER!

januar 12, 2012

Et skråblikk på desemberstatistikken - ribbe, pinnekjøtt og troika


Ja, jeg innrømmer det, jeg er borderline statistikknerd! Derfor dykket jeg litt ned i besøksstatistikken for desember for å finne svaret til et par av de virkelig store spørsmålene:

- hva er mest populært blant vindrikkerne: ribbe eller pinnekjøtt?
- hvilke av linkene i artiklene var mest populære?

I tillegg lærte jeg at at kjente personer som Hellstrøm og Wongraven var i skuddet i desember. Heng på så får du vite mer, og jeg lover å fatte meg i tabloid korthet.


RIBBE ELLER PINNEKJØTT
I følge Synovate (i denne artikkelen fra NRK.no) var ribbe representert på 55% av de pent oppdekte bordene rundt omkring det ganske land på julaften i 2010. Med pinnekjøtt som god nummer to med sine 35%. Styrkeforholdet mellom disse to rettene blir da 61/39 i favør ribbe.

Blant de mange som havnet på husetsvin.com etter å ha gjort internettsøk à là "vin til ribbe" eller "pinnekjøtt til ribbe" var styrkeforholdet derimot forskjøvet i favør pinnekjøtt. 55 av 100 søk dreide som nemlig om pinnekjøtt. Betyr dette så at pinnekjøttspisende vestlendinger er overrepresentert blant besøkerne mine?

Nei. Faktisk ikke. For hvis jeg medregner alle sidevisninger på de to artiklene om vinvalg til henholdsvis ribbe og pinnekjøtt, og ikke bare de som kom via søkemotorer - så snur bildet igjen. Da er ribbe knepent foran med sine 53%, mot 47% for pinnekjøttet. Orden er igjen delvis opprettet, og den blå søyla ble igjen størst.


DE MEST POPULÆRE LINKENE

Jeg kikket også på hvilke linker som var mest populære å klikke på i løpet av desember 2011. Julevinene fra ribbe- og pinnekjøttartiklene dominerte stort, som ventet kanskje. I tillegg mer enn antyder topp-10 lista at vi nordmenn er et prisorientert folkeslag, som ikke sier nei takk til å gjøre et kupp når prisene settes ned på polet. Tre av vinene på lista er nettopp viner som ble satt ned i pris i desember.

Alle linkene på topp-10 lista var linker til spesifikke produkter på polets nettside. Disse finner du i tabellen under, sortert i synkende rekkefølge. Verdien for den mest populære er satt til 100, deretter indekseres de andre opp mot dette.Den prisgunstige barberaen Negro Dina Barbera d'Alba (125,50) tronet på toppen. En anvendelig vin, som også er fin til ribba. Mölsheim Trocken fra den økologiske produsenten BattenfeldSpanier er et sikkerstikk. Lekker vin, perfekt til fet fisk og innertier til pinnekjøttet. På tredje er Erbaluna Barbera d'Alba, et funn, som nå er utsolgt fra leverandøren. Håper virkelig ny årgang kommer inn.

SKRÅBLIKK
"Kjendiskrigen". Som det nok ville blitt kalt på forsida av VG og Dagbladet, viste seg denne gangen stå mellom Eyvind Hellstrøm og Sigurd Wongraven. Uten at nok de vet det selv. Mange googlesøk etter nettopp disse to herrer endte nemlig opp på Husets vin. Begge var i vinden i desember, Hellstrøm med julematprogrammer, og Wongraven som en av de utvalgte i NRK3-serien "Dama til.." med Live Nelvik. Fordelingen av nettsøk vippet i førstnevntes favør: 63% mot 37%.

Av andre googlesøk som landet på Husets vin finner vi fraser som "dressbukse herre mann str. 64" og "hvilke tre lag danner kjernen i sjokoladen troika?". Er redd begge ble skuffa over bomturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics