Kjøp boken min HER!

januar 05, 2012

Kapellanen kan vente litt til...

Klassiker fra Barolo - fra "mellomårgangen" 2005.

Mursteinsrød, relativt gjennomsikttig. Noe bunnfall, så et besøk i karaffelen anbefales for denne vinen.

Etter ca 2,5 timer i karaffelen fremvises medium(-) intensitet på nesen, ung og litt tilkneppet. Typeriktig og klassisk duft: roser, mandler, kirsebær. Noe kanel. Tiltalende.

Griper tak i munnen fra starten av med sine faste tanniner. Må ha mat for å bryne seg på, og hever seg i samspill med f.eks. reinfilet i kantarellsky. Smak av tørket frukt, noe blomster og snev av tjære. Høy friskhet og en tørr finish.

Dag 2: Fortsatt ikke utagerende på nesen, men gir fra seg toner av roser, marsipan og kirsebær. Tjære og "earthy" også. Anelse mykere enn kvelden i forveien, men fortsatt solid grep. Syrlige kirsebær og tørket frukt på smak.

Klassiske dråper som fortsatt er ungt, og har mange gode år foran seg. Neste flaske kan trygt vente 5 år.

Utsolgt på polet dessverre, etter at den nylig var nedsatt kraftig i pris. Her er oversikt over de andre vinene fra Cappellano som du finner på polet.

Link til produsenten: Cappellano.
Som baketiketten viser ønsker ikke produsenten at vinen skal klassifiseres med poengscore, det ville være arrogant å ikke respektere dette. Ingen score denne gang altså.

1 kommentar:

Henning sa...

Enig med deg Gunnar. Flott vin, men alt for ung nå. Kan jo selvfølgelig drikkes,men minst 5 år for å få frem flere lag i vinen, dempe tanninene til fordel for mer frukt. Hadde en flaske i høst. Mine skal få hvile..

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics