Kjøp boken min HER!

januar 14, 2012

Hvit nyhet på polet

Casillero del Diablo
Chardonnay 2011


Fra selveste djevelens kjeller lanseres i dag en ueiket Chardonnay på polet. Leyda Valley hvor druematerialet kommer fra, påvirkes av kjølig luft fra det nærliggende Stillehavet. Denne kjølende effekten gir lengre vekstsesong, noe som gir større friskhet og mer konsentrasjon til frukten. (nøyaktig samme årsak som gjør jordbærene i Nord-Norge til verdens beste)

Lys gul på farge, i retning sitrongul. Fruktdrevet duft som byr på moden sitron, pære, gule plommer og ananas. Svake florale toner i bakgrunnen. På mange måter duften av sommer, ispedd litt tutti frutti.

Søtlig tropisk frukt i anslaget støttes av god friskhet. Tiltrekkende lett kremete midtparti. Friskt ettermæle, dog kan alkoholen anes noe. God sitruspreget fruktighet gjennom det hele. Pen lengde. 82/100 poeng.

Matfølge: Fet fisk og kylling, gjerne med kremet saus. Til pastaretter, eller bare på terrassen en lys sommerkveld.

Er i basisutvalget, så du finner den fra 14.januar i alle Vinmonopolets utsalg. 99,90 er prisen, og det er den absolutt verdt. Drikk det nærmeste året, vinner ikke på lagring.

Link til produsentenes nettside, hvor du bl.a. kan lese mer om legenden bak navnet "djevelens kjeller": Casillero del Diablo.

PS! Concha y Toro er offisiell vinpartner for de røde djevlene, fotballklubben Manchester United. Og Casillero del Diablo er det utvalgte merket som serveres i lounger og barer på Old Trafford. Vinen sjarmerer mer enn fotballklubben, men så er jeg da også Arsenal-supporter.


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics