Kjøp boken min HER!

januar 17, 2012

Barolo på den snille sida..

Montaribaldi Barolo Borzoni 2007Drikkevennlig og enkel Barolo, nedsatt i pris i desember.

Druematerialet kommer i sin helhet fra vinmarken Borzone (Grinzane Cavour). En relativt liten vinmark, og heller ikke blant de mest sagnomsuste. Meg bekjent er Montaribaldi den eneste produsenten som lager vin kun fra denne vinmarken.

På farge er den rubinrød/mursteinsrød, med lav intensitet - nærmest gjennomsiktig, akkurat som forventet. Søtlig krydrete duft av kirsebær, modne røde bær, roseblader og en ørliten dæsj mandel.

Fruktig inngang smaksmessig, lav syre og er myk og overraskende tilgjengelig for typen - selv om vi snakker (den "snille") 2007-årgangen. God fruktighet, men byr ikke på så mye annet enn en touch anis og et svakt hint av roser.

Mangler noe struktur, kompleksitet og "stempel", og neppe noe for hard core-fansen. Dog vil nok andre la seg sjarmere av at den er såpass tilgjengelig. For meg er den langt svakere enn den mer strukturerte og komplekse 2006'ern. Matfølge: Andebryst eller retter av reinsdyr. 84/100 poeng.

Ble i desember solgt for tilbudsprisen 199,90 på polet. I den prisklassen skinner den, da det på dette prisnivået sjelden er mye bra Barolo å finne. Den er nå tilbake på normalpris, 309,90 - i det leiet finnes det andre baroloer som imponerer mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics