Kjøp boken min HER!

juni 25, 2012

Delikat chardonnay - tre i tallet


Legg vekk forutinntatte holdninger om at all chardonnay fra nye verden er flytende eikebomber av søtlig tropisk nektar. Disse tre vinene byr alle på god friskhet, lekre sitrustoner og godt integrert fat. Enkelt å anbefale, alle som en.

Tumbarumba (New South Wales), Australia
290,90
Lys gulgrønn farge. Delikat og klokkeklar sitrusduft, touch av anis og kun et svakt hint av fat. Elegant, med medium fylde som ikke bare viser seg frem midtveis, men bærer frem grønne eple- og sitrontoner i en lang frisk og fast finish. Kun 12% alkohol, og en artig kandidat til å lage støy i en burgundsk blindsmaking. Prøv den til delikate fiske- og skalldyrretter. (89p)

Tasmania, Australia
159,90
Gulfarget. Moden sitron på en duft med behersket intensitet, hint av hvite blomster bidrar også. På smak et relativt kjølig fruktpreg av lime og grønne epler, samt noe urter. Sømløs med en lett oljete munnfølelse, ikke voldsomt avansert kanskje men godt laget vin. Se for deg en fruktdrevet Chablis fra en varm årgang. Tror nok du får en fin dag om du parrer den med hvit fisk med smørsaus, kanskje med et hint av estragon. Smørsausen kan også erstattes med urteolje - blir trivelig det også. (86p)

Limari Valley, Chile
149,- (nyhet i mai)
Lys strågul farge. Duft av solmoden sitron støttet av karamelltoner fra fatet. Fyldig anslag og et fedmefullt midtparti preget av fat. Etterhvert sniker syrefriskheten seg innpå og tar over scenen. Litt kantete fremtoning, men balansert og med OK lengde. Den mest "tropiske" i troikaen, og en sjarmerende drikkevin eller til fisk- og kyllingretter med rikt tilbehør. (85p)
Limari Valley, Chile.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics