Kjøp boken min HER!

juni 12, 2012

Nervi, Fenocchio og Marius - tre på terrassen


Ytterligere tre ferske nyheter fra bestillingsutvalget har blitt testet, og noen flere av sesongens roséviner har fått sjansen til å glitre både innendørs og utendørs. Piemonte befester sin posisjon som leverandør av flott rosé, men en sydlig franskmann viser seg også fram.

Piemonte, Italia
139,90
Laget på Nebbiolo. Gløder i glasset med mørk lakserosa farge, i retning oransje. Tiltalende aromatisk: floral, jordbær, hint av moreller og lett krydret. Fyldig anslag, solid munnvekt, sødmefull jordbærpreg balanseres av god friskhet. Lang lekker finish. God alene, også til lyst kjøtt eller spekemat. (89p)

Piemonte, Italia
154,-
Ren Nebbiolo, og nyhet nå mai. Kommer fra velkjente Fenocchio, som bl.a. leverer Barolo kledd i klassisk drakt. Kobberfarget på farge. Forsiktig nese byr på toner av bringebær, urter og snev av nyslått gress. På smak er intensiteten også moderat, med noe jordbær og urter. Svakt oljete munnfølelse gir fylde, og i halen finner vi en lett bitter snert. God friskhet og relativt elegant. Et par-tre tusen flasker importert. (83p)

Languedoc-Roussillon, Frankrike
124,90
Laget på Grenache (60%) og Cinsault (40%). Blekrosa på farge. Avdempet og fruktdrevet aroma, jordbær og et hint av fersken suppleres av grønne urter. En imøtekommende nese som elegant unngår tuttifrutti-fella. Medium fylde og OK friskhet. Triviell vin som savner noe intensitet og friskhet på smak. Stikker litt alkohol i gjennom i finishen, og gir et hint av hårspray. Funker helt fint på terrassen, og krever ikke matfølge. Best avkjølt, <10 grader. (81p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics