Kjøp boken min HER!

juni 17, 2012

Diktatoren


Utstyrt med silkebånd og medaljer i fleng, nok til å plastre uniformen til en søramerikansk diktator. Vinen i seg selv, Raspay Reserva 2003 fra Primitivo Quiles, er heller ikke direkte mainstream.

Mursteinsrød på farge, til forveksling lik Barolo - og likhetene stopper ikke der. Småsnål, utviklet og tiltalende nese. Laget i oksidert stil, og har et noe volatilt drag over seg. Lakk og tørket frukt på duft, tawny portvin møter eldre Barolo.

Syren er absolutt tilstedeværende, likeså er det plenty av moden fruktighet av det tørkede slaget. Tanniner, yes - de er tilstede, dog ikke aggro. Lett tørr finish, noe metallisk - og lengden er ikke all verden. Likefullt, det er en harmonisk mykhet over det hele, og balansen er nogenlunde intakt. Artig og litt sær vin (87p)

Drukket til sopprisotto, ikke dumt det. Vilt og lam vil nok også være gode kamerater.

Produsenten Primitivo Quiles befinner seg ca 30 minutters kjøring fra Alicante i retning Madrid. Monovar heter landsbyen. De driver å pusser opp nettsiden for tiden.

Prisen er direkte latterlig, ca 45,- ga jeg for den fra produsenten. Om jeg ikke tar helt feil er det 2005 som er nåværende årgang i salg. Du finner den også i overraskende mange vinbutikker på Manhattan (dvs, jeg har sett den i et par butikker der).


- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Landsbyen heter Monovar, ikke Pinoso.

Gunnar sa...

Stemmer på en prikk det! Takk for påminnelsen om feilen i teksten. Korrigert nå.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics