Kjøp boken min HER!

april 02, 2013

Aprilsalg spesial

Jeg har i løpet av påsken smakt meg gjennom et utvalg av vinene som figurer i toppen av tilbudslista for april. Det skal dog nevnes at førpris på alle disse vinene er noe i nærheten hinsides det som kan betraktes som normalpris ellers i Europa. Rabattprosenten fremstår derfor kunstig høy, og min vurdering er derfor ene og alene knyttet til det nye prisnivået.

Pórtico da Ría Albariño 2011 (124,90 (før: 240,00)) er på den grønne siden aromamessig, med vegetale toner forsterket av både hylleblomst og stikkelsbær. Svakt gjærpreg i bakgrunnen. Friskt og syrerikt anslag på smak, dominert av hyllebær og pasjonsfrukt. Saftig, lett og lineær - holder seg på stien hele veien ut i en imponerende lang finish. Blindt kunne jeg fort ha plassert denne som en sauvignon blanc. Sommerlig vin, godt kjøp. (83p, mar-13)

Viña Major Verdejo 2012 (109,90 (før: 200,40)) har en ung ferskenpreget duft med innslag av eksotiske frukter, blomstereng og bananbugg. Friskt anslag, og uten det fedmefulle glyserolpreget som verdejo ofte gir. Vegetal bitterhet i en syreskarp finish. Balkongvin, aperitiff. (80p, mar-13)
Viña Mayor Rueda Fermentado en Barrica 2008 (149,90 (før: 299,00)) er en mer påkostet versjon med et svært tydelig fatpreg og markert mandelduft. Noe fedme i anslag og midtparti gir god munnvekt, og vinen har en gjennomgående høy friskhet. Oppleves aldri "tung og slapp", men er du sensitiv til fatpreg er nok ikke dette noe for deg. Velegnet til kylling, f.eks. "krydret" med gremolata. OK pris. (82p, mar-13)

Viña Mayor Toro 2008 (179,90 (før: 399,00)) gir fra seg en duft preget av syltetøyaktige toner av bringebær og bjørnebær og pent integrert fat. Saltaktig og kirsebærpreget mineralsk fruktighet på smak, medium fylde og en fatpreget og stram, litt brent finish. Krever mat, gjerne biff eller robuste lammeretter. 91 poeng (i 2011) fra Robert Parker. (82p, mar-13)

Malard Blanc de Blancs Grand Cru Brut (299,90 (før: 499,00)) er nokså frempå og byr på aroma av gule epler, parfymepreget floralitet og med baktoner av gjærbakst og sitron. Små livlige bobler gir en fyldig og delikat mousse. Eplesyrlig på smak, nokså fet midtparti med markert gjærpreg og en noe syntetisk utgang med smak av gulgrønne epler. Et stykke unna å karakteriseres som et "kupp". (86p, mar-13)

Malard Premier Cru Brut (259,90 (før: 599,00)) har store, grove bobler og en nokså nøytral nese preget av brøddeig og et modent og et relativt varmt fruktbilde. Noe doven munnfølelse og et fyldig midtparti med marmelade- og karamellpreget fruktpreg. Høy friskhet i finish. Grov i stilen og på langt nær sømløs, men artig kandidat å teste til pinnekjøttet? Ikke utpreget "kuppris". (84p, mar-13)

Nominé-Renard Brut (129,90 for halvflaske, (før: 180,00)) har livlige bobler og en tiltalende nese med diskrete toner av marsipan, epleskall og gjærbakst. Parfymert anslag med marsipantoner, i midpartiet går det mer mot karamell og eplekjeller. Tørr, men likevel uttalt fruktig utgang dominert av søte, røde epler. Flater kanskje noe raskt ut i glasset, men trivelig drikke og hendig flaskestørrelse. God pris. (86p, mar-13)

 
NB! Følg med på Husets vin utover dagen for den ordinære tilbudsrapporten for april!

Psst! Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Gunnar.

Kan du legge ut en full liste over vinene på tilbud? Ser at de på lista er gjengangere...

//TAKK

Kjetil Finsrud sa...

Hvorfor legger du ut viner som kommer fra Wiig? Du vet vel hvordan han opererer?
Referanser:
http://www.vinforum.no/?page_id=5747&title=Champagneforviklinger

http://www.dn.no/vinguiden/article2579378.ece

Gunnar sa...

Hei "Anonym": lista er ganske kort og uspektakulær denne gangen, så tror jeg rekker å legge den ut i løpet av lunsjpausen min. Hvis ikke - blir det ikke før i kveld. Sjekk tilbake om et par timer.

Gunnar sa...

Hei Kjetil:
Ja, jeg vet godt hvordan Wiig Wines opererer med hensyn på prisstrategi og "rabatter". Det er også derfor jeg innledningsvis tydelig kommenterer at disse førprisene vanskelig kan karakteriseres som realistiske.

Janne Brekke sa...

Her går saken videre:
http://www.dn.no/vinguiden/article2587056.ece

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics