Kjøp boken min HER!

april 15, 2013

Blindebukk 2. Barolo.


Nok en gang har kjøkkenbenken vært åsted for en aldri så liten blindsmaking, seks kandidater troppet opp - alle som en utelukkende fra Barolo.


Påmeldte:
(1) Brovia Barolo Villero 2000
(2) G.B.Burlotto Barolo Monvigliero 2007
(3) Canonica Barolo Paiagallo 2008
(4) Castello di Verduno Barolo Riserva Monvigliero 2005
(5) E. Pira & Figli Barolo Cannubi 1997
(6) Erbaluna Barolo Vigna Rocche 1998


Hvordan gikk det / analysen:
Mursteinsrød, og med relativt mørke fargetoner "rasen" tatt i betraktning - fargen røper lite.

Duften derimot er av det utviklede slaget, det er en vin som har fått noen år på baken dette - noe som raskt utelukker de tre ungtassene (alternativ 2-4). Modent fruktpreg i retning varme kirsebær, samt jordlige toner med både bark og et hint av sopp. Saltaktig lakrispreg og klare tjæretoner (jernbanesviller) trer også frem. Innledningsvis ikke snurten av roseblader, men etter lang lufting titter også florale hint frem.

På smak en relativt myk tanninstruktur. Vinen er ikke av de mest komplekse, og fremstår noe rustikk med en noe brå finish. Ingen voldsom konsentrasjon og intensitet, er absolutt drikkeklar men tåler fint noen år til.

Det litt kantete preget leder meg mot de litt varmere årgangene 1997 og 2000. Den er såpass macho at jeg sliter med å plassere den i La Morra, selv om min erfaring med barolene fra Erbaluna er at de nettopp er litt mer raffe og maskuline enn mange andre fra der. Under tvil sette jeg derfor en strek over Erbaluna og jobber videre.

Brovia lager viner i tradisjonell stil, gjerne litt barske i draget. Og vinmarken Villero byr gjerne på heftig tanninstruktur, selv om duften kan være på den feminine siden. Jernneve i silkehanske er stikkordet. Men denne vinen er ingen utpreget jernneve, ei heller er den drapert i silke. Jeg forkaster derfor også Brovia.

Og vips, kun en vin igjen på lista mi. E.Pira & Figli Cannubi 1997. Den, den må det være...

Dommeren er imidlertid like nådeløs som hun er triumferende, fasiten sier nemlig Erbaluna.. Tren mer!

Misset du forrige blindsmaking? Link her.


- Posted using BlogPress from my iPad 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics