Kjøp boken min HER!

april 18, 2013

Polnyhetene: Smarte sicilianere

Nylig stiftet jeg nærmere bekjentskap med fire sicilianske nykommere på polet, alle fra produsenten Nicosia. Og blant disse fire vinene - en leskede rødvin med sommerhitpotensiale...

Fondo Filara Etna Bianco 2011
Sicilia, Italia
180,-
Strågul farge og tydelig duft av modne epler og hint av sitrus. Eplepreget gjør seg også gjeldende på smak, men da med et vesentlig friskere tilsnitt. Noe mineralitet kan merkes, men vinen er på langt nær blant de mest mineralpregete fra Etna. Langt opphold på bunnfallet har tilført et lett kremete fylde og munnfølelse. Lang finish med markerte grapefrukttoner og innslag av grønne urter. Null eik. Pent priset og god matvin, f.eks. til pasta med havets skatter, eller til fisk eller kylling. (86p, apr-13)

Fondo Filara Frappato 2012
Sicilia, Italia
160,-
Livlig lys lillarød farge. Energisk og umiddelbart sjarmerende duft av søtlige, friske røde bær. Syrlig anslag og proppfull av ung og lett fruktighet, og en saftig og leskende munnfølelse gjennom hele smakskurven. Herlig ukomplisert og med soleklart sommerhitpotensiale! For å sitere Steven Spurrier: "the point of wine is to need that second glass". Dette er en slik vin hvor jeg gleder meg til neste glass i det øyeblikket første glasset er tømt. Server ved 13-15 grader til lette sommerretter, pasta eller pizza. Eller bare helt alene. (87p, apr-13)

Fondo Filara Cerasuolo di Vittoria Classico 2009
Sicilia, Italia
180,-
En vin som kan minne om en delikat ripasso i stil og aromaprofil. Duft preget av moden, mørk stenfrukt og et svakt hint av treverk. Moreller og kirsebær også på smak, noe fat supplerer villig, og det hele geleides ut med søtlige kryddertoner og en dryss sjokolade. Myke tanniner, medium fylde. I det store og det hele handler det om smoothness, riktignok med en lett tørr finish som også inviterer til matfølge - suksess til nakkekoteletter. (85p, apr-13)

Fondo Filara Etna Rosso 2011
Sicilia, Italia
180,-
Spennende duft som kombinerer toner av syrlige bringebær, kirsebær, og et markert urtepreg i retning brennesle og engsyre. På smak har vinen et saltpreget mineralpreg som fungerer som en rød tråd fra anslaget til helt ut i finishen. Medium fylde, delikat munnfølelse og en tørr avslutning. Best sammen med mat - delikate lammeretter, kalv og andre kjøttretter som ikke er av det grove slaget. (87p, apr-13)


Psst! Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics