Kjøp boken min HER!

april 27, 2013

Tipp topp-klasse. Fra Sør-Afrika!

Det hjelper å vite hvor man skal lete hvis man vil få fatt på de gode sørafrikanske vinene vi aldri ser i det norske markedet. Handford Wines i London er et slikt sted - og nylig åpnet jeg et par godsaker innkjøpt fra nettopp derfra. Til stor, stor vinglede!


Rall White 2010
£26.95
Gylden strågul farge, og med duft av gule epler, mandler og varme sitrustoner. Fløyelsaktig struktur og med en oljete munnfølelse. Opulent og fyldig. Krydrete fruktighet, noe smørkaramell og en lekker dose friskhet til å balansere overfloden. Laaaang finish. Kun 6 fat laget av denne årgangen, og druemiksen er chenin blanc (33%), chardonnay (33%), verdelho (17%) og viognier (17%). En hedonists våte drøm. (94p, apr-13)Crystallum Cuvée Cinema Pinot Noir 2008
£49.95
Sammensatt duft med modent bærpreg, noe skogbunn og fjøset står ikke voldsomt langt unna. Litt funky for noen kanskje, men holder seg innafor i boka mi. Übersvakt perlende munnfølelse antyder andregangsgjæring på flasken, noe som ødelegger opplevelsen noe - men dette blåste av seg over natten. Modent og krydrete bærpreg, sjenerøs men aldri syltetøypreget. Myk, og med god friskhet i bunn. Merk navnet - Crystallum er i det absolutte toppsjiktet av sørafrikansk pinot noir. (90p, apr-13)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics