Kjøp boken min HER!

juli 18, 2014

Sommernyhetene: Snasne hvite årgangsendringer

Eventyrlysten eller tryggetssøkende? Disse fire årgangsskiftene representerer et bredt utvalg viner - både i stil, og pris.

Marco di Bartoli Grappoli del Grillo 2012
Sicilia, Italia
265,00 [årgangsendring]
Viner blir nesten ikke kulere enn dette! Kompleks og aromatisk, med krydder, sitrus og diskret fatkrydder som piffer frekt opp. Fyldig og konsentrert, med en lekker friskhet som løfter avslutningen opp og frem, og langt avgårde. Forrige årgang var diggbar, og jeg ble ikket mindre frelst etter å ha hilst på denne utgaven.

Weingut Stadt Krems Grüner Veltliner Kremstal 2013
Kremstal, Østerrike
149,90 [årgangsendring]
Krydrete og aromatisk, fin fruktkonsentrasjon og leskende munnfølelse. Saftig stil, med innslag av pære i utgangen. En frisk og balansert grüner, perfekt for piknikkurven med nok smakstrøkk til å stå i mot duftinntrykkene vi utsettes for utendørs.

Domaine du Carrou Sancerre 2013
Loire, Frankrike
195,00 [årgangsendring]
Tydelig duft av solbærbusk, uten å hoppe aggressivt ut av glasset. Frisk, likevel myk syre og munnfølelse, og med en parfymert og sommerlig grønn finish. Flott supplert med hint av røyk og stein. Meget flotte saker, og fint plassert på sørsida av 200-lappen.

Venissa 2011
Venezie, Italia
689,90 [årgangsendring, 50cl flaske]
"Oransje'ish", med duft av søtlig frukt, krydder, appelsinzest og hint karamell. Moderat syre og medium fylde. Spennende og original uten å være sær. Svært lang finish, med et ømt litt bitt. Vinen kommer fra en vinmark på 1 hektar på øya Mazzorbo rett utenfor Venezia og kommer i en gjennomført eksklusiv innpakning. 60 flasker tatt inn til landet (36 allerede solgt pr 23.juni). Prisen er vill, det skal sies, men naboen har garantert ikke denne i hylla si.

Psst! Nærmere 3.000 følger Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics