Kjøp boken min HER!

juli 04, 2014

Best i basis! I juli.

Er det en måned hvor du virkelig skal kikke nøye på vinanmeldelsene til de du stoler på, så er det denne. Andelen anonyme viner er noe høyere enn vanlig, i tillegg er det urovekkende mange virkelig triste viner som havner i hyllene juli. Dessverre.

Heldigvis skinner det av seierspallen, der er det vinglede for alle penga. I tillegg får vi også hilse på noen utviklede piemontesere av jevnt god kvalitet, et par av disse har jeg plukket frem. Fire lavprisviner finner også plass blant de ni vinene på denne månedens liste, deriblant to bokser.

PÅ PALLEN

Druen assyrtiko med sin mer solmodne og flørtende stil er som en "chablis med solbriller" for meg. Ja, den gir ofte mer glødende og sexylubben fruktighet enn magre innlandske franske dråper kort og godt. For assyrtiko bor nemlig på den greske øyperlen Santorini, og der skorter det ikke på sol som kjent. Denne vinen er en frekk utgave full av personlighet og en spenstig syre, fin fylde, smakskraft og nerve. Rampete røykpreg, solmoden sitrus og kjærlig kyss av eik øker vingleden. Endelig har vi en assyrtiko i basis igjen - gå og hils på den! Allround sjømat, gjerne grillet. (89p)
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2013 | Santorini, Hellas | 170,00

Modent og aromatisk duftbilde, krydrete og eksotisk og med en tiltalende "mykhet" ved seg, syrefriskheten til tross. En gjennomført lekker vin med god fylde, flott friskhet, fast finish og krydret fruktighet med innslag av av honning og steinpreget mineralitet. Sjenerøs uten å være too much. Økologisk. Kupp. Til sjømat, og tåler nok litt krydder. (90p)
Mantlerhof Wieland Riesling Reserve 2012 | Kremstal, Østerrike | 172,80

Sjenerøs duft av krydder, solbær, bjørnebær, toasty fatpreg og kaffe. Fyldig og smaksrik, med chunky mørke bær og mokka. Finkornede og avrundete tanniner støttet av fin friskhet. Løssluppen vinglede som brer seg rundt det meste av rødt kjøtt fra sommerens grilleventyr. Uanstendig deilig! (88p)
Some Young Punks Passion Has Red Lips 2013 | McLaren Vale, Australia | 200,00


STRAM OPP TIL HØSTSESONGEN

Tradisjonell barbaresco fra god årgang. Roseblad, nyper, kirsebær og edelt treverk på duft. Godt balansert, fin fruktkjerne og innslag av tre i en fast og tørr utgang. Ung nå, så kan gjerne få seg et par år på langs. Hyggelig pris. Storfe, lam eller vilt. (87p)
Boffa Barbaresco 2010 | Piemonte, Italia | 239,00

Moden duft med tørket kirsebær og innslag av roseblader, direkte i stilen. Mykt anslag (for typen) og gjennomgående godt balansert. Pent avrundete tanniner, og behagelig finish. Storfe, lam eller vilt. (87p)
Rovellotti Chioso dei Pomi Ghemme 2007 | Piemonte, Italia | 260,00
[partivare, 1200 flasker]


NICE PRICE

Diskret duft preget av aprikos, blomster og sitrus. Saftig,forfriskende og harmonisk. En fin budsjettalbarino med leskende finish. Byr på ukomplisert sommerglede på terrassen, fortauskanten eller ved kjøkkenbordet for den saks skyld. Allrounder. (84p)
Gauda Abadia de San Campio Albariño 2012 | Rias Baixas, Spania | 139,90

Beskjeden intensitet med kjølig rødt bærpreg og urter. Fruktsødme i anslaget, leskende kirsebær på smak og en vin i en saftig stil med nokså fast utgang. Kantete i stilen kanskje, men opptrer som en vin i munnen. Ikke overdrevent hyppig at viner i dette prisleiet gjør det. Hyggelig nyhet til småretter fra det italienske kjøkken. (82p)
Villa Bianzone Rosso Valtellina 2012 | Lombardia, Italia | 119,90


BESTE BOKSKJØP

Økologisk på boks. Ferskt fruktpreg med epler og stikkelsbær og et hint av røyk. Gjennomgående tydelig sauvignon blanc-karakter, høyaromatisk og syrefrisk. Rundt anslag, drikkevennlig og saftig preg av grønne frukter. Overraskende fasthet i finishen trekker opp. God boksvin. (82p)
Levin Sauvignon Blanc 2013 | Loire, Frankrike | 287,90 (2L boks)

Livlig og sjenerøs duft med brent tre, sjokolade, kjølig bærpreg og grønne urter. Fyldig anslag, smak av mørke bær og lakris. Grov og litt røff i stilen, en uformell vin som gjerne kan hilse på grillmaten. Billig og slett ikke ueffen boks. (81p)
Angove Deep Creek Shiraz 2013 | South Australia, Australia | 279,90 (2,25L boks)

Styr unna: Red Moscato, hadde jeg smakt den i en helt annen setting ville jeg neppe forstått at det var en vin. (Du kan også gå rett forbi hylla til Vistamar Brisa Sauvignon Blanc 2013, Weiss Riesling og Marques de Rey Reserva 2010 uten at livet blir fattigere av den grunn.)

NB! Husets vin har nesten aldri ferie, så følg med de nærmeste ukene selv om du har ferie! Bestillingsfavorittene presenteres nemlig løpende - og som kjent, det er der godtebutikken er...

Psst! Over 2.700 følger allerede Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics