Kjøp boken min HER!

april 10, 2015

Etteranmeldt: digge dråper!

Se der ja, et frekt lite oppsamlingsheat av snasne polnyheter fra marsslippet på Vinmonopolet. Budsjett og ekstravaganse, hvitt og rødt - alt i skjønn forening!

BILLIGE NYHETER FRA SØR-AFRIKA

Orange River Star Tree Dry Red 2014 | Northern Cape | Sør-Afrika | 104,90
Lett rustikk fruktflørt til såvidt over hundrelappen. Dufter ferskt av røde bær og et svakt hint røyk. Fruktig og enkel sak - fullstendig uformell og akkurat passe robust til sommerens grilleskapader. Tørr og syrlig finish hvor røyktonene fra innledningen returnerer på scenen.

Springfield Estate Miss Lucy 2014 | Robertson, Sør-Afrika | 149,80
Intens og fersk fruktig duft - plenty sitrus, med tydelig grønne innslag a lá tomatstilk. Friskt anslag, eksotisk frukt, oljepreget munnfølelse og en fin dæsj av den saltpregete mineraliteten som denne produsenten er eksponent for - noe som gjør den straks mer interessant på matbordet. Frekk drueblanding som gir oss fedmen fra pinot gris, aromaheftigheten fra sauvignon blanc og den crispe, slanke syren til semillon. Artig sak, hyggelig pris. Uformell sommervin, som fint kan være med til matbordet.


OPPGRADERTE GODBITER

Mosse Le Rouchefer 2013 | Loire, Frankrike | 244,90
Særdeles tiltalende duft preget av honning, blomster og gule epler av det godt modne slaget. Syrlig inngang, og brer seg ut i et mer modent uttrykk midtveis. Lang sitrende mineralsk salthet i en frisk finish, leskende og leken. Intens vin, som likevel føles lett. Det er nydelig, og en vin som er helt innafor det jeg setter ekstra stor pris på! Kan sikkert noen år - men det forutsetter at du klarer å motstå det lekne uttrykket den byr på nå. Til fisk, skalldyr og lyst kjøtt.

Dexter Chardonnay 2013 | Victoria, Australia | 349,90
Søtlig fatkrydder og sitronkrem på duft. Flott syre, lett munnfølelse og en tvers i gjennom subtil profil. Saftig og delikat frukt, med snev av ferskenundertoner som røper at vi befinner oss på varmere breddegrader. Fat ja. Likefullt en raffinert og lett kremete munnfølelse - en vin med en eleganse som ikke vokser på trær selv på fine franske vinadresser.

Sukula Barolo Meriame 2010 | Piemonte, Italia | 596,00
Tobakk, søtsyrlig kirsebær og mandler på duft. Utsøkt balansert og nøye avstemt, konsentrert med fin friskhet og ungdommelige tanniner - uten tagger og attitude, bare kledelig ryggrad og stolthet. Tradisjonell i en moderne støpning. Stor vin - både i kvalitet og "draktstørrelse". Prislappen heller ikke av det minste slaget. Vil definitivt utvikle seg videre i kjelleren, men byr seg kledelig frem allerede i dag.

Psst! Over 3.500 følger allerede Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics