Kjøp boken min HER!

juli 14, 2015

Sexy sommerrødt!

Ni håndplukkede og deilige røde godbiter fra nyhetsslippet. Alle baser dekkes, fra det mest florlette og delikate til vinen som faktisk får deg til å ønske høsten velkommen! Nevnte jeg en at det også finnes en liten porsjon S&M for smaksløkene?

Julien Sunier Beaujolais Régnié 2014 | Beaujolais, Frankrike | 209,90
Kjærlighet ved første sniff. Ren,  tindrende klar og delikat parfymert rødbærsfrukt. Gjennomført elegant - floral, myk og syrlig jordbærpreget fruktighet. Kultprodusent som vi er så heldig at sender hele 960 flasker til Norge. Kanskje det mest elegante fra Beaujolais?

Rottiers Beaujolais Villages 2014 | Burgund, Frankrike | 178,00
Richard Rottiers startet opp i 2007, og lager for det meste viner fra Cru-et Moulin a Vent. Bortsett fra denne Village-vinen, hvor 400 flasker har funnet veien til Norge. Fersk, fruktig og sjarmerende - og har på hånden gode kort som det står bringebær og kirsebær på. Fin fylde, saftig fruktighet, myk og rund i kantene. Snev av pepper med på leken avslutningsvis. Tommel opp, leskende sommerrødt.

Ampeleia Alicante 2014 | Toscana, Italia | 249,90
Krydrete og ren frukt. Saftig naturvinskarakter fra anslaget, og med et skikkelig snasent bitt i utgangen som signaliserer seriøsitet. Mer strukturert enn forrige årgang for de som husker den. Litt saftig S&M for smaksløkene rett og slett. Økologisk dyrket, spontantgjæret og ufiltrert. Laget på druen grenache (som for sikkerhets skyld kalles alicante i Toscana)

Matassa Romanissa Casot 2014 | Languedoc-Roussillon, Frankrike | 279,90
Laget på druene grenache og grenache gris, hvor innslaget av sistnevnte gir den svært lyse fargen. Rent og pent naturpreg med krydret bringebær- og urtesamspill. Saftig, delikat og svært lett på tå. Luftig utgang med fint krydderdryss. Ikke intens på noen måte, men slipper aldri taket. Det er strålende finesse det! Kun 1200 flasker laget.

Vajra Dolcetto d'Alba 2014 | Piemonte, Italia | 165,00
Jord og jordbær. Druetypisk dolcetto. Flott syre som trer frem, kanskje mer uventet. Og medium kornete tanniner som tørrheten til tross oppleves svært saftige. Smaksrik. Dette er benchmark dolcetto i en moderat prisklasse - i en vanskelig årgang attpåtil. Honnør!

La Stoppa Trebbiolo Rosso 2013 | Emilia Romagna, Italia | 179,90
Krydret morellpreget duft. Flott strukturert, god syre og crunchy sursøtt bærpreg. Sitter fint og lenge i munnen med en nokså markert tørr finish. Fascinerende og seriøs vin - det er ikke dusinvare på dette prisnivået. Lagret kun på stål.

Battle of Bosworth Pinot Noir 2013 | South Australia, Australia | 199,90
Krydret fat med kjøttfull og modent bærpreg. Søt fruktighet i anslaget, smålubben munnfølelse og gjennomført høy sjarmfaktor. Ikke prototypen på delikat pinot noir kanskje, men deilig vin for de som skal "beefe" opp fra litt slankere viner, eller slippe seg litt ned fra sværingene. En allrounder til sommerens grillete kjøttretter.

Dexter Pinot Noir 2013 | Victoria, Australia | 349,90
Pirrende røykpreget fattoner ligger som et lutig slør over slank og moden rødbærspreget fruktighet. Delikat og overflødig på samme tid - det er guilty pleasure godt rett og slett. Fra kjølige områder i Mornington Peninsula.

Cigliuti Vigne Erte Barbaresco 2011 | Piemonte, Italia | 340,00
En vin som nesten får meg til å glede meg til høsten, det til tross for at sommeren sålangt har vært mer eller mindre ¤#/%&;"%#¤/. Utrolig åpen og sjarmerende, med saftig frukt og taninner som er nokså runde i kantene. Smakspaletten på plass - kirsebær (tørket), snev søt-tobakk og roseblader. God syre. Nydelig godt nå til rødt kjøtt med og uten horn. Kan selvsagt ligge noen år. Klassisk drakt (med moderne teknologi) - relativt kort temperaturkontrollert masserasjon, deretter lagret i store botti. Druer fra relativt unge vinstokker (20 år-ish) fra vinmarken Bricco di Neive.

Psst! Husets vin har passert 3.800 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Du abonnerer vel på nyhetsbrevet? Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics