Kjøp boken min HER!

januar 10, 2016

Supersnasne nyheter: Hvitt! Godt! Annerledes?

I sjøen av riesling, chablis, og chardonnay fra gud vet hvor finner vi også de "andre" vinene - de unike godbitene du aldri kommer å få servert fra pappkartongen til naboen. Eller fra den tilsynelatende erketradisjonelle vinsnobben, hvis du har en slik i omgangskretsen da.. Uansett, jeg har plukket fram en sekspakning med de mer uvante og frekke hvitvinsdråpene blant nyhetene på polet - for alle de som digger livet på de små veiene, og er sugne på nye vinopplevelser!

Cape Rock Asylum 2015 | Western Cape, Sør-Afrika | Gledelig retur til det sørafrikanske asylet. 2014-årgangen ble aldri lagd, 2013 solgte som bare juling, og nå er altså den ferske 2015-årgangen ankommet Norge. Laget på chenin blanc, fra 60 år gamle vinstokker (bush vines). Spontangjæret, med påfølgende opphold på blanding av gamle fat og ståltanker. Klar og ren eplepreget, litt mer raffinert enn 2013 kanskje. Floral, slank og likevel en lett kremete munnfølelse som passer godt inn. Syredrevet utgang med hint av krydder. Holder absolutt koken, og virker kanskje litt mer tilgjengelig enn 2013? Vinen selges i realiteten kun to steder i verden - i Norge, og i den frekkeste vinbaren i Cape Town. Godt kjøp! | 178,60

Oltretorrente Colli Tortonesi Timorasso 2014 | Piemonte, Italia | Tiltalende duft med mandarinskall, fersken, stein, blomst og innslag krydder. Nye opplevelser hver gang nesen stikkes bort til glasset - me like! Flott syre som biter seg fast, og balanserer den silkepregete fyldige munnfølelsen. Lesker tydelig i en sitrusdrevet, og overraskende slank finish. Topp og anvendelig matvin! | 294,90

Barranco Oscuro Salvaje Blanco 2014 | Granada, Spania | Godt utenfor den spanske alfarvei. Laget på druen sauvignon blanc, men laaaangt fra det man normalt forbinder med drueverdens mest utadvendte drue. Den dype fargen antyder lang skallkontakt, men det er ikke tilfellet. Usvovlet naturvin med deilig fruktsødme og fylde, samt en snerten syre som tar finishen sammen med en tiltalende lett bitterhet. Saltpreget og lang. En del varme fra 15 prosent alkohol, så ingen solveggvin kanskje. Stor og balansert, lett å nyte både med og uten (litt rikere) matretter. Kul sak! | 299,90

Altura Ansonaco dell'Isola del Giglio 2013 | Toscana, Italia | "Øyvin" fra den lille øya Isola del Giglio, utenfor Toscana. En øy kanskje mest kjent for Costa Concardia-ulykken 2012, da kapteinen Francesco Schettino skulle tøffe seg - med tragisk utfall. Men nå retter vi heller oppmerksomhet mot denne frekke vinen, laget av en tidligere matteprofessor som etterhvert fant ut at det å sysle med vin var kulere. Og takk for det! Dyp farge (skallkontakt et par dager), laget på druen ansonaco (inzolia som den heter på Sicilia). Sexy, aromatisk og lett volatil nese. Smak av lett bitre appelsinskall, med fin fylde og godt syredriv. For sjangerelskerne er dette obligatorisk nytt bekjentskap. Kun 220 flasker i omløp. | 349,90

AmByth Priscus 2013 | California, USA | Rhône-inspirert drueblanding. Deilig funky, men absolutt rent - som Prince på sitt beste, før TAFKAP, The Sign og alt det mølet. Flott syre, og pirrende, deilig tekstur - det biter og det friskes opp. Tåkete og mørkt utseende naturvin fra US of A. Herlig frekt! (Biodynamisk, naturlig gjær, ufiltrert & all that jazz funk.) Obs! Kun 60 flasker tatt inn. | 399,00

Emidio Pepe Trebbiano d'Abruzzo 2013 | Abruzzo, Italia | Kultvin fra Italias østkyst. Kompleks og utfordrende - "vulkansk" (tror dog ikke det er vulkaner i området), nøttepreget og krydrete. En real teksturvin - slank og kremete munnfølelse. Seriøst lang og sammensatt finish. Dropp neste overprisete Burgundkjøp, prøv dette i stedet (selv om det ikke nødvendigvis likner så mye) - hvis du får tak i en flaske da. Fra teknisk avdeling meldes følgende: Økologisk dyrket, håndplukket, spontangjæret, fottråkket før opphold på sementtaner. Der har vinen oppholdt seg 15 måneder på bunnfallet, før den ble dekantert for hånd over på flaske. Ekstremt lavt svovlet. | 449,90

------ 
Psst! Kan det friste med en maksimalt rabattert utgave av boken som gjør vinen bedre? Jeg mener selvsagt boken HUSETS VIN! Ja, tenkte meg det.. Kjøp den her for eksempel.

Psst2! Husets vin har rundet 4.600 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Psst4! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...
------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics