Kjøp boken min HER!

august 03, 2012

Cabernet-kupp!


I dag er det en cabernet sauvignon fra en historisk vingård i Australia som anbefales. Nedsatt i pris for et par måneder siden, og fortsatt ikke utsolgt! Av og til er en free lunch en realitet.

Vin / Navn:
Tahbilk Cabernet Sauvignon 2004.

Produsent:
Tahbilk, etablert så tidlig som i 1860.

Oppvekststed:
Victoria, Australia.

Pris:
149,90 på polet (nedsatt fra ca 200,- i mai).

Notatene:
Rubinrød farge, hint av mursteinsrødme antyder at det kanskje ikke er en ungfole som befinner seg i glasset.

Duften er heller ikke av typen "ung frukt hopper ut av glasset og røsker deg i nesen". Snarere er det en deilig cocktail av varme solbær, hint av treverk og eucalyptus i bakgrunnen - kledelige svakt animalske toner rammer det hele inn.

Solmoden frukt i anslaget, mørke bær og noe mint på smak, og tilstrekkelig friskhet til å balansere fruktsødmen. Fyldig og med modne tanniner. Tiltalende drikkeopplevelse og en flott vin, om enn ikke av de aller mest komplekse eksemplarene. (87p)

Hvorfor kjøpe?
Oppfostret til å dele seng med biff, entrecôte e.l (gjerne grillet) - god fylde, tanninstruktur og smaksprofil og /-intensitet sørger for dette.

Skrukork, og fremstår fortsatt relativt ung og sprek til tross for at den har begynt å legge på seg kledelige modne egenskaper. Meget prisgunstig, og tåler fortsatt flere år i kjelleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics