Kjøp boken min HER!

august 05, 2012

Prisvennlig rosényhet


En av rosényhetene på polet i juli. Håpet lever for at sommeren fortsatt ikke er over, og denne relativt rimelige sørafrikaneren er like god alene som til maten.

Vin / Navn:
La Capra Shiraz Rosé 2011.

Produsent:
Fairview, en betydelig aktør som også har en norsk link i Moss.

Oppvekststed:
Coastal Region, Sør-Afrika.
(Coastal Region er en generisk stedsbetegnelse i Sør-Afrika, og betyr at druene kan hentes omtrent fra hele det vindyrkede området sørvest i landet)

Pris:
125,60 på polet.

Notatene:
Lekker og relativt mørk glød på farge, hvor rosa møter kobber. Fruktfest i nesen: melon, epler og jordbær i rampelyset. Triviell duft som gjør at jeg gleder meg til fortsettelsen.

Fruktig anslag, fyldig midtparti med en sødmefull smak av jordbær og et dryss av lakrispulver. Om enn ikke en representant for "de elegante og friskeste", så er det tilstrekkelig syrefriskhet her til å balansere frukten. Noe klumpete og varm finish kanskje, men et lett tanningrep bidrar til fasthet. (85p)

Hvorfor kjøpe?
Godt representert i basisutvalget, og dermed lett tilgjengelig om du ikke har rukket å bestille din absolutte roséfavoritt. La Capra-serien fra Fairview kan utover sine festilige etiketter også beskrives som prisgunstige og drikkevennlige viner. Enkle, men av god kvalitet. God alene eller til smakfull grillmat (kylling, svin eller gode pølser for eksempel).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics