Kjøp boken min HER!

mai 07, 2013

Bobler til 17.mai - og et alkoholfritt alternativ!

Det er riktignok ikke bare på 17. mai at bobler passer så godt - for det gjør det faktisk hele året! Til enhver anledning, og nesten til all mat. Men nå er det tross alt 17. mai som er rett rundt hjørnet - dagen hvor mange spretter flasken allerede til frokost.

Til koldbordet, eller tapasen er bobler selvskreven. Og bobler er også en naturlig velkomstdrikk som med sin sprudlende fremtoning lokker frem smilet og skaper god stemning. Under finner du derfor tre boblende forslag både til aperitiff, men også til maten. I tillegg har jeg også tatt frem et alkoholfritt forslag - frisk norsk fruktmost. Alle varene finnes i basisutvalget, så du skal ha en god porsjon uflaks om du ikke finner de i lokalbutikken din. Gratulerer med dagen!

Prosecco er den smilende og ukompliserte skapningen som tar i mot deg i døra på festen, rekker ut hånden og byr på livlige og fruktige bobler. Dikkedarer og overdreven høytidelighet er fremmedord. Her er det fest, løs snipp og latter som gjelder.

Et eksempel på rasen er Casabianca Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore til 119,90. Den sedvanlige pæreduften er tilstede, samt et vårlig innslag av blomster. Medium friskhet, fruktdrevet og laget i en tørr stil - tiltross for en markert inneboende fruktsødme. Lav alkohol (11%) er ikke dumt, og gjør at glasset tømmes ført.

Et hakk eller to opp på "seriøsskalaen" finner vi champagne. Mer matvennlig gjerne, og de to følgende alternativene gjør seg like godt med eller uten matfølge.

Sympatisk prisede Drappier Carte Blanche Brut (245,-) er strågul med oransje toner. En utpreget fruktpreget duft, dominert av røde epler og hint av både sitron og pære. Delikat og "luftig" mousse, god fruktighet tvers i gjennom og smått mineralsk i en syrlig finish. En "vennlig" champagne for de som er mer sugen på fruktighet på bekostning av gjærtoner.

Dumangin 1er Cru Rosé Brut er svært prisvennlige rosébobler fra champagne. For 269,90 bys vi på typeriktig aroma med sommerlige røde bær, brøddeig og et frekt hint av anis. Flott syrlig fruktighet kombinert med delikate gjærtoner, med en elegant kremete mousse. Fedmefull frukt i utgangen balanseres av god fasthet. Et karakterfullt varp til koldbordet.

En alkoholfri nyhet er VÅR Eple og Rabarbra (99,30) proppfull av frisk Lier-frukt. Delikat og ren, og med en behagelig men samtidig frekk og leskende syrefriskhet. Ikke tilsatt sukker. Funker også fint til eplekaker o.l.Du 'liker' vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics