Kjøp boken min HER!

mai 29, 2013

Sofistikert og etterspurt

Mullineux Family Wines befinner seg i det aller, aller ypperste toppsjiktet blant sørafrikanske vinprodusenter! De arbeider økologisk, og tryller ut et relativt lite volum hvert år. Hele denne produksjonen allokeres ut til kundene etter bestemte fordelingsnøkler, og vi i Norge kan betrakte oss som heldige som faktisk mottar mer enn 1.000 flasker fra denne særdeles etterspurte produsenten. Foreløpig finner vi kun to ulike viner på polet - men det er ikke umulig at vi får se en eller to til i løpet av et års tid...

Mullineux White 2012
229,90
Swartland, Sør-Afrika
Fortsatt pur ung, men lokker likefullt med diskret og kompleks duft av grønne og gule epler, blomster, fennikel og muskat. Subtil og forførende fremtreden også på smak, og vinen har en voksaktig fyldig tekstur uten at den føles overveldende rikt på noen måte. Gule epler i anslaget, innslag av honning i en avslutning båret frem av dempet mineralsk syrefriskhet. En vin som handler mer om tekstur enn heftig aroma, og etterlater smaksløkene tryglende om en slurk til. Allroundvin til delikate retter av skalldyr, hvit fisk og lyst kjøtt. (92p, apr-13)

Mullineux Syrah 2011
200,00 ( i basis)
Swartland, Sør-Afrika
Jeg har smakt alle årgangene av denne viner, og de blir bare mer og mer delikate og imponerende for hvert år! Dette er en rasekatt som byr på klassisk syrahduft med en sammensatt aroma preget av røde bær, blomster, pepper, krøkebær og røkt bacon. Oppleves saftig og har en kjølig sofistikert fruktighet. Unge, finkornete og litt rå tanniner viser seg frem uten å gå over streken. Mineralsk, nesten litt saltpreget utgang, og det er en vin som i stil minner mer om Nord-Rhône enn Stellenbosch. Både struktur og aroma inviterer inn høstens viltretter, men den vil også være spennende til kalv og storfe lenge før høsten setter inn. PS! Prislappen i Norge er særdeles gunstig. (90p, apr-13)

Link til produsenten: Mullineux Family Wines.

Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics