Kjøp boken min HER!

mai 27, 2013

tre hvite sommernyheter

En håndfull sommerklare hvitvinsnyheter har nylig blitt testet her på Husets vin, deriblant en riktig snasen albariño til under 150-lappen.

A2O Sobre Lias Albariño 2012
Rias Baixas, Spania
149,90
Mineralsk og maritim friskus som også byr på grønn fruktighet og noe bladverk på duften. Medium fyldig og med en umiskjennelig knivskarp syrefriskhet, pent balansert av leskende fruktighet preget av sitrus og grønne epler. Skalldyrkompis, bra kjøp! (86p, mai-13)

Gruber Weinviertel Hundspoint 2012
Weinviertel, Østerrike
149,90
Nesen røper druen langt på vei, ung og aromatisk med steinfrukt og innslag av grønne erter. Relativt fleskete munnfølelse, men god friskhet holder det hele i sammen. Karakteristisk bittersnert i en floral finish. Fin som aperitiff, til salater eller lette sommerretter av fisk eller fjærkre. (83p, mai-13)
Gruber Weinviertel Mühlberg Reserve 2011
Weinviertel, Østerrike
229,90
Påkostet versjon hvor noe av druematerialet har fått hilse på ny eik. Sammensatt duft med noe stein, urter, pikant grønn frukt (hyllebær) og innslag av karamell. Fet og smooth munnfølelse med oljeaktig tekstur, moderat friskhet og god munnvekt. Sitter lenge. En flott vin, mot den pompøse siden kanskje - verdt å merke seg når matfølget skal vurderes. Du trår neppe feil om du lyst kjøtt, fjærkre eller skalldyr med fet saus på tallerkenen. (89p, mai-13) 

Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics