Kjøp boken min HER!

august 07, 2014

Sommernyhetene: Mineraltripp(el) i Pfalz

I løpet av nyhetssmakingene i juli endte jeg på en aldri så liten vinmessig mineraltripp. Reisemålet i glasset var Pfalz i Tyskland, og intet mindre enn tre eksemplarer av rieslingrasen fortalte på en overbevisende måte om oppvekststedet sitt.

Messmer Riesling Granit Trocken 2013
Pfalz, Tyskland
159,90 [årgangsendring]
Ren og pen aroma, sitruspreget med subtilt mineralsk innslag. Nedtonet stil, slank, frisk og direkte. Leskende grapefruktpreget finish med mineralsk fasthet. Ikke alle rimelige eller moderat prisete 2013-rieslinger fremstår helt balansert syremessig, denne derimot har full kontroll på elementene.

Messmer Riesling Schiefer Trocken 2013
Pfalz, Tyskland
159,90 [årgangsendring]
Mer sjenerøs og utadvendt på duft enn søstera som har vokst opp i granittmarken borti svingen. Aroma i retning fersken, blomster og epler. Noe mer kjøtt på beina, men fortsatt slank. Høy friskhet, og spiller mer på frukt enn "smaken av stein". Innsmigrende.

Pfeffingen Terra Rossa Riesling 2013
Pfalz, Tyskland
189,90 [årgangsendring]
Aprikos, blomster og "tyngde" på duft. Mineralsk karakter, slank og lett saltpreget. Gjennomført frisk med godt integrert syre. Flott vin, allrounder. Vinen kommer fra yngre vinstokker (25-35 år) fra GG-vinmark, dyrket øko/bio (usertifisert). 

Psst! Nærmere 3.000 følger Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics