Kjøp boken min HER!

august 11, 2014

Fra øverste hylle i Alsace

Konsentrerte og komplekse, vinene fra Albert Boxler er særdeles etterspurte internasjonalt. De omlag 50.000 flaske som lages årlig rekker ikke en gang få støv på seg før de forsvinner ut kjelleren. Dagens vin innehar også denne "øverste hylle-kvaliteten", selv om det er produsentens "enkleste" riesling.

Imøtekommende duft, som samtidig byr på flott kompleksitet. Floral, med innslag av ananas, fersken, honning og steinpreget mineralitet. Grapefruktpreget anslag, fyldig munnfølelse som pareres av god syre. Grapefruktbitter og fast, mineralsk finish. Gjennomgående smått opulent i uttrykket, men samtidig konsentrasjon og struktur som holder det hele riktig flott i sammen. Til laks (gjerne sashimi), hvitt kjøtt eller retter som krever en vin med litt struktur og punch.
Boxler Riesling 2012 | Alsace, Frankrike | 275,00 | 88 poeng

Nerdefakta: All frukten kommer fra Grand Cru-marken Sommersberg, fra to ulike parseller med henholdsvis granitt og kalkstein. En høyst etterspurt produsent, med prislapp som reflekterer dette. Lite snakket om i Norge, uvisst av hvilken grunn..?

Psst1 Nærmere 3.000 følger allerede Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics