Kjøp boken min HER!

august 21, 2014

Sommernyhetene: Solid trio!

Bevæpnet med nyspisset blyant, joggesko og en kritisk, men positiv innstilling, har jeg som vanlig løpt rundt og smakt på en rekke polnyheter denne måneden.

Juli er på grunn av ferieavvikling en nokså rolig lanseringsmåned med hensyn til kvantitet. Ofte er det en ganske sommerlig, ung, uformell og leskende stil på vinene. Dagens tre utvalgte er av det mer seriøse slaget, men førstnevnte er en real naturrakker som fint kan drikkes avkjølt i sommervarmen også. God fornøyelse!


Ampeleia Alicante 2013
Toscana, Italia
249,90 [NYHET]
Lavsvovlet naturvin i en frisk stil man ikke så ofte finner grenacheviner laget i (Alicante = Grenache). Pirrende duft, lett, lys og aromatisk med urter, røde bær og kjølige kryddertoner. Jordlig og fast. Snarlik en vin som Ochota Barrels Green Room, og stilmessig likt vinene til Occhipinti (Sicilia) og Foradori (Trentino). Null fat.

Cavallotto Barbera d'Alba Vigna del Cucolo 2010
Piemonte, Italia
260,00 [byttet importør]
Dyp og lagvis under topptoner av kjølig morellpreg. Kjøttfull og strukturert, en barsk og samtidig elegant barbera. Jeg hadde åpnet den til røde kjøttstykker i dag, men det er også en eksellent vin med spennende lagringsutsikter.

Giant Steps Applejack Vineyard Pinot Noir 2013
Victoria, Australia
284,90 [årgangsendring]
Foregående årgang av vinen ble kåret til Australias beste pinot noir, så den ble utsolgt får flaskene ble lasta på norskebåten. Når det er sagt, det er umulig å ikke la seg begeistre av oppfølgeren også! Tiltalende duft av søtlig, relativt mørke bærtoner supplert med krydder og røyk. Flott balansert og gjennomført vin med lang og sjenerøs finish. Lekker vin! 360 flasker tatt inn til Norge.

Psst! Nærmere 3.000 følger Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics