Kjøp boken min HER!

august 14, 2014

Sommernyhetene: saftig sekstett

Juli er på grunn av ferieavvikling en nokså rolig lanseringsmåned med hensyn til kvantitet. Derimot er det tett i mellom de sommerlige godbitene, til smaksløkenes store og uformelle glede - sånn som denne saftige røde sekstetten.


Castillo de Maluenda Vinas Viejas 2012
Calatayud, Spania
131,00 [årgangsendring]
Fortsatt en av polets desidert beste og mest strukturerte billigviner, selv om prisen nå har tippet over 130. Fin kjølig fruktighet preget av kirsebær. Frisk og fast allrounder som trives best med mat ved sin side.

Jean Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2013
Burgund, Frankrike
159,90 [årgangsendring]
Klart og kjølig bærpreg, med underliggende "pepprig" mineralitet. Slank, med smak av jordbær og pepper, med en parfymert utgang med fin fasthet. Digg om sommeren, men lesker smaksløkene hele året i og for seg. Røverkjøp!

Marcel Lapierre Beaujolais Morgon 2013
Burgund, Frankrike
209,90 [NYHET]
Rene og pure naturviner digges, sånn er det bare. Denne er kjølig forfriskende, med krystallklar frukt og innslag av pepper og urter. Armert med saftig og konsentrert bærpreg, og fint "tugg" i finishen.

Josef Ehmoser Zweigelt 2013
Wagram, Østerrike
185,00 [NYHET]
Tiltalende duft preget av ferske moreller. Mørke bær og hint av pepper på smak. Saftig, med et fint tilsnitt av småbitre mokkatanniner i finishen. Spill den opp mot rødt kjøtt. Znazen zweigelt.

Burlotto Verduno Pelaverga 2013
Piemonte, Italia
199,90 [årgangsendring]
Kun 600 flasker, og vinen blir nok som vanlig utsolgt før du får bladd om kalenderen til august. En aromatisk lekkerbisken preget av friske røde bær, pepper og urter. Hakket mykere enn tidligere årganger, og mer drevet av den saftige modne rødbærsfrukten enn de strukturelle elementene. Sommer. Punktum.

Le Boncie 5 2012
Toscana, Italia
199,90 [årgangsendring]
Jordpreget sangiovesekarakter med hint av bladverk og fin kjølig fruktighet. Søtlig frukt midtveis, men virker kjølig hele veien. Fast, slank og spretten fristerinne. Lekker utgang med mineralsk saltpreget hint.

Psst! Nærmere 3.000 følger Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics