Kjøp boken min HER!

mars 23, 2015

Påskevinen er ikke i boks!

Gi gode råvarer den respekten de fortjener! La vinen i plastposen stå igjen i polhylla, og dra heller fram noe ekstra godt når påskelammet på tallerkenen skal få selskap i glasset.

Det finnes mye godt å velge i mellom, for det smaksrike lammelåret er heldigvis nokså enkel å ha med å gjøre i vinveien. Her får du en trio med mer eller mindre klassiske eksempler, smaksrike og strukturerte.

NB! Dette er bestillingsvarer som ikke finnes i alle butikkene. Det er derfor lurt å hive seg rundt å bestille allerede i dag, om du ønsker å få de utlevert før helga.

Clos du Jaugueyron Haut-Médoc 2011 | Bordeaux, Frankrike | 236,90
Flott duft av nougat, kaffe, treverk og solbær. Spennende animalske undertoner tilfører ekstra spenning. Solid og rund frukt, med tanniner som opptrer harmonisk i møtet med konsentrert frukt og god syre. En drikkeklar Bordeaux til en hyggelig pris. Flott nå, til påskelammet eller røde kjøttstykker fra grillen.
[avkastning 45 hl/ha, øko/bio, spontangjæret, forsiktig filtrert]

Alberto Oggero Roero 2011 | Piemonte, Italia | 265,00
Alberto Oggero lager totalt kun 9.000 flasker vin årlig, fordelt på tre viner. Dette er storebror, med solmoden frukt, innsmigrende på et "her er jeg-vis". Rikt anslag, fyldig, sjenerøs og med store, nokså myke tanniner. En litt beefy nebbiolo kanskje - men spennende kjølige underliggende urtetoner, god struktur og den sjenerøse frukten er som skapt for en aften med lammelåret.
[økologisk, spontangjæret, ufiltrert og lavsvovlet]

Monteraponi Chianti Classico 2012 | Toscana, Italia | 194,90
Sammensatt duftinntrykk, med innslag modnet kjøtt sammen med spreke, syrlige bær. Friskt anslag og fin silkepreget munnfølelse. En gjennomført syrefrisk matvin, med god frukt i bunn og myke tanniner som gjør jobben med å rense opp munnhulen. Til lam, men også lettere retter. 
[økologisk, spontangjæret, ufiltrert]

Psst! Mer enn 3.500 er allerede med, men er du ombord Husets vin på Facebook ennå?

1 kommentar:

Anonym sa...

Til påskelammet bør man kanskje velge en Lacryma Christi? ;-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics