Kjøp boken min HER!

oktober 02, 2011

Godbiter på salg - nedsatte viner i oktober

Etter det heftige prisraset i september, var det gledelig å observere at det oktober også var en del spennende saker å finne blant de nedsatte vinene.

Ca 85 produkter var utsatt for priskutt. Hvorav ca 50 av disse var viner som var satt ned med mer enn 20 kroner.

Spesielt har vinene fra produsenten Taupenot-Merme blitt kuttet tildels kraftig i pris. Gevrey Chambertin Premier Cru Bel Air 2007 fremstår som det største kuppet, og er nedsatt fra 550,- til 400,-.  Om denne vinen bruker Merete Bø i Dagens Næringsliv ord som "fabelaktig", og utdeler 93 poeng - det er sjeldent høyt fra den kanten. Totalt er ni viner fra Taupenot-Merme nedsatt i pris nå i oktober, tabelloversikt over disse finnes nederst i artikkelen.

Også fra Toscana er det noen svært interessante saker på tilbud. Fra produsenten Valdonica finner vi blant annet to viner som er satt kraftig ned i pris: 
 • Valdonica Rosso 2007 fikk 90 poeng i DN tidligere i sommer, og skussmål som "klassisk og lekker". Nå er den satt ned fra 219,- til 140 blank. Verdt å prøve. 
 • Valdonica Sangiovese 2007 er faktisk satt ned enda mer, og koster nå 150kr - tidligere 259kr.

  Gledelig også at ostehøvelen har barbert prisen på vinene fra Agricola I Fabbri. Kun treghet har tidligere forhindra meg fra å handle disse rakkerne:
  • Chianti Classico Terra di Limole 2008. 89 poeng i DN i sommer. Nå 159 / tidligere 179.
  • Chianti Classico I Fabbri Riserva 2007 scorer 90 poeng i DN, og fås nå til 209kr. For to dager siden måtte du ut med 250,-.

  Fra Libanon finner vi Le Fleuron 2008. Pene ord i både Aftenposten og DN (85 poeng hos begge), og nå til en pris på 119,90 (fra 164,30). Sympatisk det.
   

  4 kommentarer:

  Kjetil Finsrud sa...

  Takk for tips! Jeg fikk ikke så stor uttelling på septembersalget selv om jeg bestilte kl.08 om morgenen. Satser på bedre lykke denne gangen for dette er virkelig et lotteri da mengden ofte er begrenset!

  Gunnar sa...

  Fingers crossed Kjetil !

  Ronny Gjøse sa...

  Takk for bra tips. Hvor kan man finne komplett liste over nedsatte viner, er det noe som er tilgjengelig på polets nettsider?

  Gunnar sa...

  Det finnes en liste ja, den er dog plassert på pressesidene til Vinmonopolet.

  Normalt pleier klikk.no være hissig på å legge den ut i sin helhet på nettsida deres, så jeg vil anta den kommer i løpet av morgendagen.

  Legg inn en kommentar

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  Real Time Analytics