Kjøp boken min HER!

oktober 16, 2011

På tilbud - Heinrich St. Laurent 2007

Viner laget på druen St. Laurent finner du nokså sjeldent i glasset mitt. Mest kanskje fordi det bare finnes 10 rødviner på polet som inneholder denne druen. Riktignok er det den mest dyrkede rødvinsdruen i Tsjekkoslovakia, men samtidig er vel det et land jeg foreløpig ikke har brydd meg så mye med i jakten på nye viner.

I Østerrike er den også blant de viktigste røde druene, og nettopp Østerrike er et land jeg fatter mer og mer interesse for. Vinene herfra er kanskje ørite dyrere enn hva du finner ellers, men dagens kandidat ble nylig satt ned fra 240,- til 175 kroner på polet.

St. Laurent gir viner som kan minne om Pinot Noir, både fargemessig, men også på aroma og en under middels fylde.

Kveldens aktør leverer akkurat som ventet på farge. Lilla, svakt gjennomsiktig kjerne, og en bred lys kant.

På nesen har den medium intensitet. Sursøt aroma av kirsebær er mest fremtredende. Noen jordbær danser med, og et dryss skolekritt danner bakteppe.

Svært friskt anslag i munnen, med en kjerne preget av syrlige kirsebær og faste tanniner som legger seg svakt på tenna. Fin struktur og en relativt lettbent fremtoning. Vinen etterlater en nokså markant bitterpreget finish, noe i overkant kanskje. 81/100 poeng.

Lette retter med hvitt kjøtt er nok mest nærliggende som matmatch. På grunn av bittertonene bør rettene ikke være utpreget salte, fet fisk bør også unngås av samme årsak.

Link til produsenten (for de som kan tysk). Eventuelt så kan du kose deg med denne korte presentasjonen av druen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics