Kjøp boken min HER!

oktober 06, 2011

Våt ull og honning. Uslåelig!

Clos de Saint Yves 2004,
Savennières, Loire


"Dette var en gledens dag", sa han og smilte, WSET-læreren. I glasset hadde han Clos de Saint Yves 2004. Noen skoledager er bedre enn andre, og vinsmaking er etter min mening langt å foretrekke foran både derivasjon og organisasjonsteori.

I dag var det gjensyn med nevnte vin, og den leverer så absolutt fortsatt glede.

Blek, grønngul farge. En nese som umiddelbart lukter av våt ull, samt et deilig vedvarende drag av honning i bakgrunnen. Den våte ulla glir mer over i flintaktig mineralitet ("røyken" fra to steiner som slås mot hverandre) etter noen minutter i glasset. Eple og grapefrukt er også med på moroa, dog ikke center stage. Medium/høy intensitet, du behøver ikke en gang stikke nesa ned i glasset for å kjenne mineraliteten.

Tett munnfølelse, sitter i gommene med et behagelig lett glyserinpreg. Smak av lime, grapefrukt, eple og fersken. Og en lekker, knasende mineralitet. Fast avslutning, svakt bitter. Solid kropp, god lengde og høy friskhet. Matvin.

Prøv den til elegante retter av hvit fisk. Kamskjell også spennende match. Unngå heftig krydring.

Moden og på høyden nå, vinner ikke på videre lagring.

For meg kanskje årets høydare på hvitvinsfronten sålangt, men ikke alle er enig med meg i at våt ull kan være det.

92/100 poeng.
(91 i Wine Spectator)

Verdt alle hundreognittiåtte kronene på polet. Er i bestillingsutvalget, men husk - det er bare et tastetrykk unna. Eventuelt så kan en utflukt til mitt lokale pol, Sandaker være på sin plass - der har de fortsatt noen flasker i hylla.

Link til produsenten: Domaine des Baumard.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics