Kjøp boken min HER!

oktober 08, 2011

Vininferno

Vinimportørene Strøm og Bibendum inviterte nylig til vinmesse; Vininferno på Vulkan. Der ble det ble lokket med storheter som Chateau Petrus, Cristal, Solaia og Tignanello - helt klart en sjanse man ikke bare kan la passere.

Det er vanskelig å ikke la seg imponere når man smaker slike storheter, spesielt kanskje de franske representantene nevnt ovenfor. De to unge supertoscanerne (2007 begge) appellerte ikke så mye til meg på nåværende tidspunkt, svært ekstraherte med full spiker på solbær og fat.

Petrus '07 derimot var et interessant nytt bekjentskap, et velskrevet smakenotat om den vinen leser du f.eks. her.

Jeg er svak for Louis Roederers standardchampagne, Brut Premier (385,- på polet). Frisk med en flott tørr mineralitet som sitter lenge - I'm ninety on that. Cristal 2004 er dog et hakk opp på kvalitetsstigen, og byr på en intensitet BP ikke helt er i nærheten av - til en polpris på 1599,-.

M. Chapoutier lager viner som spenner over et vidt prisintervall, hovedsaklig fra Rhône i Frankrike. Jeg smakte meg gjennom hele rekka av viner fra de nordlige områdene og lot meg blant annet forføre av den elegante Monier de la Sizeranne 2008 (Hermitage). Krydrete, elegant og strukturert til 429 kroner.

Les Arènes Cornas 2006 er fortsatt ung så det holder, ekstremt intens solbærpreget nese med mengder av tanniner - 300 kroner.

Den billigste, La Petite Ruche Crozes Hermitage 2009, var en lekker flørt av en vin, med erketypisk aromaprofil og pen lengde for kun 160 kroner. Dette er den billigste av husets to crozes'er, og inneholder til forskjell fra Les Meysonniers også innkjøpt frukt. Godt kjøp.

Tre gode kjøp fra Sør-Afrika må også anbefales:

Pongrácz er et kjempefint musserende alternativ i budsjettklassen. For 139,90 får du god fruktighet, epleskall og noe brødbakst, alt dette oppkledd i en klassisk drakt.

Zonnebloem Pinotage 2008 er et funn til 125 kroner. Medium fylde, krydrete søtlig frukt, god friskhet. Mange Pinotage i denne prisklassen kan være ganske rustikke og usjarmerende saker, men det er så absolutt ikke tilfellet her.

Nederburg Noble Late Harvest er en hyggelig priset hvit søtvin (110,- for en halvflaske). Aprikos og et svakt honningpreg. God friskhet, og ikke av de mest intense. Anvendelig, og sist smak i eget bryllup for noen år tilbake.

Det ble også avholdt auksjon, hvor flere ulike lots gikk under hammeren.

Rosinen i pølsa var nok enkeltflaskene med Petrus 2007, som skiftet hender for noe i overkant av 5000,- pr stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics