Kjøp boken min HER!

oktober 23, 2011

Kuler og krutt

Kanonkop Cabernet Sauvignon 2005

Når man skal nevne sør-afrikanske vinprodusenter av ypperste klasse, er det umulig å forbigå Kanonkop. En åpenbar førstevekst med lang fartstid, som år etter år byr på lagringsvennlige og solide endrueviner av både Cabernet Sauvignon og Pinotage. I tillegg produseres flaggskipet Paul Sauer, en blend av Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. For et par år siden kom også Black Label Pinotage på banen - lansert i et svært begrenset opplag (ca tusen flasker) og til en pris på rundt tusenlappen.

Dagens utvalgte vin er en Cabernet Sauvignon fra 2005. En årgang ansett som en av de svakeste de siste ti årene, ofte skjemmet av høy alkohol. Kanonkop virker dog å ha klart seg fint.

Fargen er tett rubinrød med høy viskositet, og vinen formelig "kleber" seg til glasset når man snurrer den i glasset.

Nydelig nese som innledningsvis byr på et modent solbærpreg. Etter noen minutter i glasset viser den seg frem med høy grad av kompleksitet, og byr på en parade av aromaer: Sigarboks, artisjokk, kirsebær, kanel, vanilje, medisinskap, høy og mokka.

I munnen starter det med lett syrlig intro, finkornede tanniner og ditto tilpasset fruktighet bidrar til god balanse. Ytterst svakt snev av "brent gummi", noe man ofte finner i sør-afrikanske viner, men toner fint ut i en mokkapreget finish. Elegant representant fra sør, ingen blockbusterbombe dette.

25 måneder på små eikefat (barrique), hvorav halvparten nye og den andre halvparten er "andregangsfat". Drikker meget godt nå, men vil utvikle seg videre de nærmeste åtte-ti åra. 91/100 poeng.

Fortreffelig til lammelåret. Entrecôte/biff likeså. Med flere år på baken vil også vilt være en lekker kombinasjon. Les her om hvordan 1998-årgangen oppførte seg tidligere i år.

Er fortsatt å finne på polet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics