Kjøp boken min HER!

oktober 13, 2011

Seks sør-afrikanere på kjøkkenbenken

Et broket utvalg sør-afrikanske viner endte nylig sine dager på kjøkkenbenken. Én hvit, og fem røde sto klar til dyst. Noen var helt nye bekjentskaper, mens andre var gamle kjentfolk.

Hovedsaklig snakker vi viner i det nedre/midtre prissjikt, og poengene antyder nok det også. Likevel hadde jeg ventet mer, spesielt med tanke på min bias mot Sør-Afrika. Et par knallkjøp var det uansett, en helt ny, og en som befestet stillingen som meget godt kjøp.

Mullineux White 2010
Er en produsent jeg har stor tillit til, og de leverer nok engang en vin i det øvre kvalitetssjikt. Nesen byr på en rekke aromaer; ananas, honning, gul plomme, mandarin, havre og sommerregn. Voksaktig tekstur, flott mineralitet og snev av grapefrukt på smak. Flott matvin som tåler lagring. Hovedsaklig laget på Chenin Blanc, akkompagnert av Viognier og Clairette. 89/100 poeng.

Swartland Pinotage 2010
Irriterende høy pris for hva man finner i glasset. Intens nese av syntetisk gotteri, grenser til kvalmende. Heldigvis bedre på smak, men fortsatt dette syntetiske preget. Litt hul. Vin for de som egentlig ikke liker vin. 70/100 poeng (er kanskje litt raust?).

Paradyskloof Pinotage 2008
Småraff Pinotage, duft av svidd gummi og sødmefull frukt. Småfunky og noe volatil. På smak fremviser den litt av villheten Pinotage av og til plages med, men har en grei struktur og en god dose sødmefull frukt. Lærbelte rundt livet. Medium fylde. Grillmatkandidat. 81/100 poeng.

The Goatfather 2009
Et av eksemplarene i den lett ironiske serien "Goats do Roam". Ikke den beste forøvrig. Basert på en sjelden blend av Barbera, Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Fruktdrevet nese, av det litt kunstige slaget. Skogsbæryogurt og vanilje. Stikker litt alko også. I munnen starter det pent og fruktig, men en noe smøraktig munnfølelse føles underlig. OK syre og myke tanniner, enkel. 77/100 poeng.

La Capra Kemane 2010
Er ett kupp til prisen, og tidligere "behandlet" i denne artikkelen. Mourvedre, Shiraz og Carignan er druene. Flott, ren og fruktig nese. Snev av tutti-frutti. Myk og saftig munnfølelse. Enkel, men god vin. Leskende bittersnert i halen. God helt alene, eller til grillmat og lyst kjøtt. 83/100 poeng.

Goats in Villages 2008
Laget på Shiraz (70%) og Pinotage. Tett rubinrød farge. Moden frukt i en lett hermetisk nese. Kaffe- og lærpreg også fremtredende. OK friskhet, mye kaffe og lær på smak. Noe endimensjonal, men bra laget kommersiell vin. Grei, men det blir litt dyrt. 77/100 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics