Kjøp boken min HER!

januar 03, 2012

Godt nytt år med polets januarsalg!

Nytt år og ny måned. Ny måned med prisavslag på en rekke polvarer, og som vanlig kan du lese hva importørene har disket opp med av godbiter her på husets vin.

Som i både november og september lufter importøren Red & White lageret for burgund i høyere prisklasse (Méo-Camuzet for eksempel). Giacomo Conternos baroloer er også satt ned noen hundrelapper. Største priskuttet står likevel magnumflasken av Dom Perignon Rosé 1998 for. Nedsatt fra 6.000,- til 5.000,- for de som måtte la seg friste av nettopp det.

Mine valg denne gang er god blanding av viner fra Burgund, et par-tre andre slengere fra Europa, samt noen fine eksemplarer fra "nye verden".

Vi begynner i Tyskland med Leitz Cask 64 Riesling Trocken 2009 som er nedsatt med seks tiere til 99,90. En kritikeryndling som lager lettlikte viner, og som har solgt godt i Norge i en årrekke. Dette er en av de enklere vinene i porteføljen, men pris under hundrelappen er svært sympatisk.

Fra den iberiske halvøya deltar en representant fra hvert land. Conceito Vinos Contraste 2008 kommer fra Dourodalen og sniker seg akkurat under 130,- (nedsatt fra 160,-). 92 poeng utdelt av wineanorak.com, som uttaler "The palate has nice balance between the sweet fruit and some gravelly, mineral savouriness, with grippy tannins. Fresh, taut and delicious". Bra nok for meg.

Over grensen finner vi Castro Ventosa 2007. Rødvin den også, laget på Mencia-druen. For et år siden fikk den skussmålet "nydelig vin" av Merete Bø i DN. 90 poeng utdelt. Ikke nedsatt all verden kanskje, men du får den nå til 158,20. Satt ned nøyaktig 10%.

I Burgund er det to hvite på lista: Denis Mortet Bourgogne Blanc fra den imøtekommende årgangen 2009. Produsent med renomméet i orden, og til en pris som er noe av det laveste i Europa for tida. 147,20 er hyggelig det (tidligere 230,30).

Den andre hvite burgunderen får du nå for 233,20. Den bærer det velklingende navnet Vincent & Sophie Morey Santenay Passetemps 1er Cru 2007. Har kostet 410 kroner. "En veldig god Santenay" i følge tidligere vinskribent Tom Marthinsen i DN, og 91 poeng i karakterboka (Feb 2010).

En liten vertikal er det også plass til: Méo-Camuzet Fixin er nå på salg i både 2007- og 2008-årgang. Begge til 266,20, og nedsatt fra hhv 370,- og 340,- kroner. Godt med skryt fra DN.

Langt, langt sørover. I New Zealand nærmere bestemt, finner vi ytterligere en vin laget på Chardonnay. Sileni The Lodge Hawkes Bay Chardonnay 2009 kommer fra nordøya, og koster nå nøyaktig 150,-. I romjula var prisen 175,-. Både Aperitif og DN uttalte seg i positive ordelag da den ble lansert i fjor sommer, og wineanorak.com har delt ut 90 poeng. Verdt å prøve.

Jeg har tidligere i høst skrevet om et par røde viner fra den chilenske produsenten Vina Falernia. Både deres Syrah Reserva 2007 og Carmenere Syray Reserva 2007 er nå satt ned et par tiere, og er begge å få for under 150 kroner. De var gode kjøp før, og er det i hvertfall nå. Verdt å prøve!

(foto: Daniel Hansson)

2 kommentarer:

Anonym sa...

og Tom Martinsen jobber i dag i Red and White som har flere av vinene han har anmledt...

Anonym sa...

Tom Marthinsen har anmeldt viner fra alle importører. Hva er problemet?

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics