Kjøp boken min HER!

september 17, 2012

Oppvarming til Sør-Afrika: Biodynamisk GIR kvalitet.

- Det er ikke snakk om å ofre kvalitet for å fremme biodynamiske prinsippier. Vi får kvalitet på grunn av dem.
Klokkeklar uttalelse fra sørafrikanske Johan Reyneke, en entusiastisk vinmaker utenom det vanlige. En vinmaker som for et par år siden viste frem et utvalg av vinene sine på den økologiske restauranten Kolonihagen i Oslo. Tiden var overmoden for å titte nærmere på et par av disse vinene igjen.

For øyeblikket er Reyneke representert med seks viner i polutvalget. Seks viner man sover godt av om natta av å drikke. Seks viner med en langt fra avskrekkende prislapp. To av disse er:

Reyneke Chenin Blanc 2010
Stellenbosch, Sør-Afrika
159,90
Gylden gul farge. Sjenert først, men byr deretter på tiltalende duft av sitrus og ikke minst en steinaktig mineralitet. "Vi befinner oss i mineralriket" som Knut Borge ville sagt det i programmet '20 spørsmål'. Fyldig og innsmigrende voksaktig munnfølelse. Honningkysset. Smyger seg av tungen med sitrus og eplefruktighet. Harmonisk og vellaget, og svært anvendelig vin til sjømat. Fylde til å matche lyst kjøtt også. (87p)

Reyneke Syrah 2010
Stellenbosch, Sør-Afrika
169,90
Lillarød, medium dybde. Hopper på ingen måte vulgært ut av glasset, men gir fra seg duft av bjørnebær, diskret støttet av rått kjøtt og enebær. I munnen festets grepet umiddelbart, men på en høflig måte. God fylde, tettpakket av mørke bær. Lyng, krydder og urter lurer i bakgrunnen. Kunne passert som en beefed up Crozes-Hermitage. Matfølge: hent frem det marmorerte kjøttstykket du, eller rull en lammecarré i urter og brødsmuler før en runde i ovnen - tenker det blir finfin fredag. (85p)

PSST! Ofte kan vinene fra Reyneke virke litt lukket og reservert når de er nyåpnet. Et kvarter i glasset eller en god runde i karaffelen gjør seg derfor helt perfekt.

PSST 2! Om en drøy uke er jeg så heldig og får besøke nettopp Reyneke under en ni dagers studietur til Sør-Afrika. Det ville være å underdrive å si at jeg ikke ser frem til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics