Kjøp boken min HER!

september 08, 2012

Ren granitt!


Hvit nyhet fra M. Chapoutier i basisutvalget. En produsent med sju generasjoners vinmakerhistorie, og i dag en årlig produksjon på ca 3 millioner flasker. Og denne vinen synger. Rent og pent.
Vinen:
Les Granilites Blanc 2010.

Produsenten:
M. Chapoutier. Biodynamisk og absolutt verdt å følge med, gode viner til hyggelige priser.

Oppvekstedet:
AOC Saint-Joseph, Rhône (Frankrike).

Prisen:
234,90 på polet.

Notatene:
Intens gyllengul farge og med en duft som både er umiddelbart behagelig, og samtidig utfordrer sansene. Toner av flintaktig mineralitet støttes av honning, diskret blomster og urter. Røyk i det fjerne.

Fyldig anslag og oljete tekstur gir rik munnfølelse, med diskrete og lett spicy sitrustoner i bakgrunnen. Mineraliteten peprer tunga og bidrar med fast finish. Solid lengde med hint av appelsinskall. Balansert. (90p)

Hvorfor kjøpe?
Prøv noe nytt på hvitvinsfronten. Velegnet til lyst kjøtt og hvit fisk, gjerne med "tungt" tilbehør. Eller bare til å drømme seg bort i glasset.

5 kommentarer:

Anne Karins Mat og Vin sa...

Dette høres spennende ut, helt ny for min del!:)) Har nettop fått en leveranse på 5 kg kongekrabbe og i den forbindelse er jeg på leting etter nye viner som vil passe sammen med en rett hvor kongekrabben enten serveres som forrett eller som hovedmåltid. Hva tror du? (Lager gjerne tilbehør som har både chili og hvitløk i retten)
Mvh Anne Karin

Gunnar sa...

Hei Anne Karin!

Høres digg u med 5kg kongekrabbe på kjøkkenbenken:) Skal du ha litt het smak (chili) kan en fruktig riesling være et godt alternativ. Akkurat denne vinen ovenfor ville jeg kjørt mer mot "tyngre" retter.

Litt avhengig av hvordan du ender opp med å servere kongekrabben vil du kunne finne spennende saker laget på f.eks. både albarino (nord i Spania) og chardonnay (sentral-burgund eller chablis).

Anne Karins Mat og Vin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anne Karins Mat og Vin sa...

Hei igjen!
Skjedde noe rart med mitt innlegg over her, mange rare tegn som dukket opp..
Riesling og Chablis er vanligvis de vinene vi har brukt til skalldyr. I tilleg til min matblogg skriver jeg også for LWmagazin som er et livstilsmagasin på nettet. Jeg leverer ukentlige retter opp i mot helgen, hvor jeg gjerne anbefaler en vin. Jeg er ingen vin ekspert, men er opptatt av å finne gode viner som passer til maten. Denne uken kommer en krabbesalat med hvitløksmajitløksmajones og urter som estragon og grestragon og gressløk, og jeg tror en fruktig riesling vil være perfekt til denne. Jeenkt meg å henvise inn til artikkelen, håper det er i orden med deg? Artikkelen kommer på torsdag, så gi meg en tilbakemelding dersom du IKKE ønsker å bli nevnt:-)) Tusen takk for hjelpen!

Anne Karins Mat og Vin sa...

Uffda..masse krøll her. I slutten står det at jeg kunne godt tenkt meg å henvise inn til vinbloggen din i min neste artikkel.. osv.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics