Kjøp boken min HER!

september 19, 2012

Sørafrikanske polnyheter

Førstkommende helg bærer det avsted til Sør-Afrika på en drøy ukes studietur. Vinmessen Cape Wine 2012 står selvsagt på programmet, i tillegg til en rekke produsentbesøk og spennende arrangementer. I den forbindelse, hva er vel mer naturlig enn å kikke litt nærmere på de sørafrikanske nyhetene på polet nå i september. Tre rødviner ble lansert, to i basis og en i bestillingsutvalget. Og prismessig befinner vi oss i sjangeren "billigvin".

Lion's Lair Shiraz 2011
Swartland, Sør-Afrika
114,90 (basis)
Rubinrød på farge. Imøtekommende duft av skogsbærmix med søtlig krydderdryss. Frukdrevet, med hint av urter. Lett anslag på smak, saftig fruktighet men noe hult midtparti, tørr finish. Trivelig pris og best til litt rustikke retter av rødt kjøtt, gjerne gryter. (80p)

Stellar Organics Merlot 2011
Western Cape, Sør-Afrika
111,80 (basis)
Økologisk. Lillarød farge. Dufter sursøte plommer men også varm solbær. Hint av røyk. Syrlige plommer i anslaget, midtveis også usukret rabarbragrøt og sjokolade. Grei struktur men forlater med en stikkende syresnert som siste ord. Behøver ikke matfølge, men håndterer nok både pizza og lyst kjøtt. (76p)

Two Oceans Pinot Noir 2011
Western Cape, Sør-Afrika
104,90 (BU)
Rykker rett inn på plassen som billigste pinot noir i pollisten. Easy drinking sak med rosalilla farge. Springer ikke ut av glasset, men avslører druekarakter - jordbær og kirsebær av det ikke fullmodne slaget. Saftig og enkel, og virker noe justert. Søtlig drag over det hele. En typisk "introvin", behøver ikke matfølge. Tappet på lettvektsflaske for å redusere klimaavtrykket. (74p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics